Ste ponosni na svoje storitve in kažete vrhunske rezultate? Potem ne dopustite, da vaše dobro ime zaznamuje drobna nepozornost in ne pozabite na vaš Komplet prve pomoči, ki ga po zakonu morate imeti.

Kazen je lahko visoka in s tem ne mislimo samo denarne. Lahko poškodujete ali okužite stranko in s tem vržete slabo luč na vašo dejavnost za vedno.V fazi dogodka želimo preprečiti ali vsaj omiliti poškodbe, zato je dobro imeti pri roki vse potrebno za pomoč. 

 

Prva pomoč - omarica       Pogostost poškodb na delovnem mestu je še vedno v porastu. V kozmetičnih in frizerskih salonih se zaposleni srečujejo z ostrimi in nevarnimi pripomočki, zato je v prostoru nujno imeti Prvo pomoč.

Če je nimate, so globe lahko gromozanske, saj se lahko vaš delavec ali stranka poškodujeta in tako posledično okužita zaradi morebitne nepravilne sterilizacije.

Tukaj naročite omarico - Prva pomoč - za vaš kozmetični ali frizerski salon >>

     

 

10. člen Pravilnika o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti pravi, da je potrebno imeti nameščeno omarico ali kovček za prvo pomoč v delovnem ali pomožnem prostoru.

 

Prenosni komplet Prva pomoč      Globa za prekrške je po Zakonu o varnosti in zdravju pri delu je za delodajalce od 2000 - 40.000 €, za odgovorno osebo delodajalca pa od 500 - 4000 €.

Preverite, ali imate pravilno urejeno področje za varnost in zdravje pri delu. 

 

Tukaj naročite prenosni komplet Prva pomoč - za vaš kozmetični ali frizerski salon >>

     

 


Prva pomoč se je že zgodaj pojavila kot predmet z zakonom predpisane obveznosti in kazenske odgovornosti in kot tako jo je bilo potrebno natančno opredeliti.

Vsakdo je dolžan poškodovanemu v nujnem primeru in po svojih močeh in sposobnostih nuditi prvo pomoč ter mu omogočiti dostop do nujne medicinske pomoči.

Glavni cilji v fazi po dogodku so torej: povečati možnosti za preživetje, omejiti resnost poškodb in drugih nujnih stanj, zmanjšati posledice in zagotoviti preživelim čim boljše okrevanje ter ponovno vrnitev v skupnost.

Raziskave namreč dokazujejo, da lahko mnogo smrti, npr. zaradi zunanje krvavitve preprečijo že laiki s takojšnjo prvo pomočjo.

Komplet prve pomoči se mora menjati na vsakih 5 let, tudi če ste uporabili samo gazo ali pa prve pomoči sploh niste uporabili. Lahko zamenjate celotno omarico ali kovček, lahko pa samo zamenjate dopolnitveni komplet.

 

Prva pomoč se mora menjavati vsakih 5 let,
ne glede na to ali ste jo uporabljali ali ne!

 Pretečen rok?

Komplet prve pomoči morate imeti v delovnih prostorih in ga menjavati vsakih 5 let, najsi ste ga odprli samo zaradi obliža ali pa ga imate še celo neuporabljenega.

material za dopolnitev omarice ali kovčka         Vsebina omarice ali kovčka za prvo pomoč se mora vedno sproti do-polnjevati s sanitetnim materialom, ki ima veljaven rok uporabe.

Evropska in slovenska zakonodaja sta strogi in paziti morate, da vaša prva pomoč popolnoma ustreza zahtevam.  

Ko kupujete komplet prve pomoči, bodite posebej pozorni, da vsebuje vse, kar je potrebno, da bo ustrezalo zakonodaji. Izjemno pazljivi morate biti pri kvaliteti in izvoru materiala. 

Tukaj naročite dopolnitev prve pomoči za omarico ali kovček >>

   

 


Komplete, ki so preverjeni in popolnoma ustrezajo zahtevam in vsebujejo vse, kar je potrebno, lahko izberete pri nas >>

 

Za več informacij smo dosegljivi na:

051 883 444

059 047 151

prodaja@art-kozmetika.com