To soboto, 2.12.2017, smo se sodelavci iz ART-PE pogumno pomerili na Zimskem jamatlonu. Za vse, ki te prireditve še ne poznate, naj pojasnim, da gre za zelo izvirno disciplino, ki pa v kratkem verjetno še ne bo na sporedu na olimpijskih igrah: tek čez ovire v jami

Elegantna oblačila, salonske čevlje in make up smo pustili doma in se odpravili na pot do Hrastnika, kjer smo prevzeli Jamatlon majice in štartne številke. Na parkirišču in v lokalu smo se še malo podkrepili, se preoblekli in izdelali težke strategije, nato pa nas je avtobus odpeljal do vhoda v jamo v Trbovljah. 

Skozi jamo smo se uspešno prebili na nezimskih 15 °C, tako da smo ven prišli dobre volje, prijetno utrujeni, blatni in premočeni. Izmenjali smo si še nekaj »vojnih zgodb«, nato pa smo se kot pravi »knapi« pomerili še v metanju škornja čez ramo v kolmkišto. 

Pojedli smo zaslužen golaž, sledila pa je podelitev laskavih naslovov kot so najbolj povprečen čas teka, naj kura in naj petelin Jamatlona, najbolj izviren naziv ekipe..., ena izmed naših ekip - ART-PE office pa je prejela naziv za najbolj tovariško ekipo :) Priznanje smo ponosno razstavili v naši pisarni, sedaj pa že kujemo načrte za naslednje podvige :)

 

zbor ekipe na Jamatlonu  ART-PE "zborček".
Ekipe: ART-PE office, ART-PE juniors in Hiša lepote ART-PE.

priprave na Jamatlon   Priprave na Jamatlon. 
priprave na Jamatlon po klasičnem receptu    Tudi priprave na Jamatlon (bolj klasičen pristop).
prihod iz jame   Prihod iz jame. Samo en malček nam je vroče.

metanje škornja   Metanje škornja čez ramo v kolmkišto.
najbolj tovariška ekipa     Podelitev priznanja za najbolj tovariško ekipo.
priznanje za najbolj tovariško ekipo    Priznanje za najbolj tovariško ekipo je že na polici.