V petek opoldne se je del tima ART-PE odpravil na trodnevno barkarjenje po zalivčkih Krka in Raba. 

Izpred ART-PE-ja smo se ob 12.00 uri odpravili na pot proti Krku, kjer nas je čakala barka. V kombiju smo zaman obračali gumb za klimo, ki naj bi še zjutraj delovala, tako da smo se v triurni vožnji dodobra "nasavnali". Postanek na bencinski črpalki, kjer je bilo 30 °C, smo občutili kot da nas je pobožal hladen vetrič. 

Ob prihodu na barko je sledila kratka predstavitev delov barke, potek privezovanja in pravila na barki. 

Prvi večer smo se skupaj še z eno barko privezali v zalivu na Krku, kjer smo se kopali, jedli in uživali v čudovitem vremenu in modrih debatah ter se smejali ob različnih situacijah in šalah.

V soboto zvečer smo se odpravili na Rab v diskoteko Santos na koncert Učiteljic. Ob super glasbi in v dobri družbi smo brez težav plesali do jutranjih ur. Tako se je naša namera o nočnem kopanju preobrazila v jutranje kopanje. Ob pol sedmi uri smo v en glas zasmračali za nekaj ur, ko nas je zbudilo vroče sonce.

Po pospravljanju smo se s težkim srcem odpravili z barko proti pristanišču. Uživali smo v čudovitem razgledu in prijetni temperaturi, ko je naenkrat nekaj glasno počilo in se pokadilo iz barke. Malo prestrašeno smo se spogledali in se spraševali kaj se je zgodilo. Vendar pa je Damjan kmalu diagnosticiral težavo (eden od motorjev je zaradi počene zajle prenehal delovat) in s pomočjo drugega motorja smo se z zmanjšano hitrostjo odpravili proti pristanišču, kjer nas je že pričakal prijatelj serviser, ki je pomagal pri odpravi napake.

Nepozabno doživetje smo zaključili v ponedeljek ob dveh ponoči, ko smo s kombijem prispeli v Trebnje pred ART-PE. Če je imel kdo med vožnjo kakšno nemero počivat, je bilo to skrajno težko, saj je bila naša 3 urna pot domov podobna obisku safarija. Kot mali otroci smo veselo vzklikali: "Lej, dihur!" Malo naprej je na cesti sedela sova, videli pa smo še več kot 5 srn in jelenov, ježka, kačo in dve lisici. 

Večina nas je bila na barkarjenju prvič, zato smo imeli različna pričakovanja in strahove, na koncu pa smo bili vsi složni, da je za nami smeha polna nepozabna dogodivščina, ki jo bomo vsekakor ponovili naslednje leto!

Več pa v fotogaleriji

pot

 

 

 

Pot in POT!

osebna dostava

 

 

 

V ART-PE-ju prisegamo na osebni pristop.
Tako izgleda osebna dostava pri stranki na Krku.

na barki

 

 

 

Težko življenje na barki

vsa svoboda

 

 

 

Svooooboda

plavamo

 

 

 

Toliko prostora, mi pa skupaj tiščimo :)

kosilo

 

 

 

Jedli smo, kar smo ujeli.
V hladilniku.

školjka

 

 

 

To smo dejansko ujeli.

Barbi krmari

 

 

 

Dovolj nam je garanja na barki!
Barbi je prevzela krmilo, smer: zabava :)

koncert Učiteljice

 

 

Po nekajurni zamudi so s koncertom pričele Učiteljice.
Nič hudega, mi smo z zabavo pričeli že na barki.

plešemo

 

 

 

Če pa se ne sveti od sonca, se pa od bliskavice!

nočno kopanje

 

 

Zamudili na nočno kopanje, ups!

povratek domov

 

 

 

Povratek domov.
Se vidimo naslednje leto!