Splošni pogoji poslovanja


ART-PE d.o.o. (v nadaljevanju ART KOZMETIKA)
Temeniška pot 6, 8210 Trebnje
Tel.: 059 047 151, Mobitel: 051 883 444
E-pošta: prodaja@art-kozmetika.com
URL spletne strani: www.art-kozmetika.com
ID za DDV (VAT): SI48989983
Matična št.: 6607209000
TR: SI56 1010 0005 3235 341


Pravila in pogoji uporabe

S temi Splošnimi pogoji se urejajo pogoji nakupa in prodaje blaga, pravice in obveznosti potrošnikov ter druga vprašanja, pomembna za delovanje spletne strani in spletne trgovine www.art-kozmetika.com.

Splošni pogoji predstavljajo tudi pogodbene določbe med ART KOZMETIKA in vsakim posameznim potrošnikom, ki blago naroča prek spletne strani www.art-kozmetika.com in deluje v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije, predvsem pa v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), s priporočili GZS, Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2).

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji.


Prodajni pogoji

V spletno trgovino ART-KOZMETIKA se kupec lahko registrira, ob tem pridobi uporabniško ime ter geslo, ki si ga izbere sam. Nakup je možen brez registracije, tako gost kot registriran član pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini ART-KOZMETIKA. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine ART-KOZMETIKA, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ART-KOZMETIKA in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila – s čim se tudi strinja).

Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnem mestu ART-KOZMETIKA, Temeniška pot 6, 8210 Trebnje v pisni obliki oz na https://www.art-kozmetika.com/splosni-pogoji-poslovanja.

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba (SALONI, KOZMETIČNI SALONI), upoštevajo se podatki posredovani ob registraciji in oddaji naročila.

Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Vse cene vključujejo zakonski DDV (22%). Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila na spletni strani. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila, razen v primeru napake pri ceni na katerega nimamo vpliva. Kljub nenehnemu preverjanju pravilnosti objavljenih podatkov, se namreč lahko zgodi, da je objavljena cena ali zaloga napačna. O morebitni napaki bomo kupca nemudoma obvestili (po elektronski pošti ali telefonu) in poizkušali najti rešitev v obojestransko zadovoljstvo. Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.


Postopek nakupa

Za nakupovanje v spletni trgovini ART-KOZMETIKA se ni potrebno prijaviti. Po oddanem izdelku v košarico, je uporabnik preusmerjen na stran košarice in nato še na zaključek nakupa, kjer je možno potrditi in oddati naročilo. Vsa naročila so ročno obdelana in ročno potrjena s strani upravitelja spletne trgovine. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da se je cena izdelka spremenila, vas bomo o tem obvestili in ustrezno ukrepali. Slike na strani so informativne narave. Dobavni roki so informativne narave - prihaja lahko do odstopanj od predvidenih rokov. Pogodba se razume, kot sklenjena z izdajo računa in ne z oddajo naročlla.


Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (COD), celoten znesek naročila se plača, ko potrošnik prevzame pošiljko. Plačilo se opravi v gotovini, v roke kurirske službe, ali s plačilno kartico ob povzetju. Če se je potrošnik odločil za plačilo v gotovini, je dolžan pripraviti točen znesek denarja za plačilo. Ob dostavi in plačilu po povzetju se zaračuna strošek provizije po povzetju (1,35 EUR), na kar ste opozorjeni tudi v obrazcu za oddajo naročila. Če se želite znesku provizije izogniti, priporočamo, da izberete način plačila s plačilno kartico ali s plačilom na račun/predračun.
 • z nakazilom na račun podjetja (predračun), po končanem postopku nakupa bodo potrošniku na elektronski naslov poslana podrobna navodila za plačilo. Plačilo bo nadalje izvedeno prek potrošnikovega računa za e-bančništvo ali fizično na okencu banke/pošte. Če potrošnik plačila ne izvede v roku 7 (sedmih) dni, bo njegovo naročilo samodejno preklicano. Šteje se, da je naročilo potrjeno in pričnejo teči roki za izpolnitev v trenutku, ko je plačilo izvedeno.
 • PayPal,
 • kreditne kartice,
 • plačilo na obroke:
  - 1stavno obroki pri roki (brez pologa, do 15.000 eur, do 84 obrokov, odobreno takoj),
  - plačilo na obroke s plačilnimi karticami Visa, Mastercard in Diners (na banki se dogovorite, da vam omogočijo obročno plačilo s kartico),
  - nakup na obroke preko ART-PE d.o.o. (dogovorite se osebno z nami),
  - plačilo na obroke z Leanpay za fizične osebe do 12.000 eur v naši poslovalnici ART-PE in plačilo do 8000 eur preko spletne strani art-kozmetika.com

Predhodne informacije

ART-PE d.o.o., mora potrošniku pred sklenitvijo pogodbe oziroma preden potrošnika zavezuje ponudba na jasen in razumljiv način zagotoviti naslednje informacije, če niso jasne že iz okoliščin:

 1. glavne značilnosti blaga, storitve ali digitalne vsebine v obsegu, ki ustreza nosilcu podatkov in blagu, storitvi ali digitalni vsebini;
 2. firmo, naslov sedeža podjetja in telefonsko številko podjetja, kadar je ta na voljo;
 3. končno ceno blaga, storitve ali digitalne vsebine, vključno z davki, ali način izračuna cene, če je zaradi narave blaga, storitve ali digitalne vsebine ni mogoče izračunati vnaprej;
 4. informacije o morebitnih dodatnih stroških prevoza, dostave ali pošiljanja ali opozorilo, da taki stroški lahko nastanejo, če jih ni mogoče vnaprej izračunati;
 5. plačilne pogoje ter pogoje dostave blaga in izvedbe storitve oziroma dobave digitalne vsebine, rok dostave blaga in izvedbe storitve oziroma dobave digitalne vsebine, kadar je to potrebno;
 6. informacije o pritožbenem postopku pri podjetju;
 7. seznanitev z zakonskim jamstvom za skladnost blaga, storitve ali digitalne vsebine;
 8. seznanitev z možnostjo in pogoji poprodajnih storitev in prostovoljnega jamstva (tržne garancije), kadar je to potrebno;
 9. trajanje pogodbe, kadar je to primerno, in pogoje za odstop od pogodbe, sklenjene za nedoločen čas, ali pogodbe s samodejnim podaljševanjem;
 10. funkcionalnost, vključno z veljavnimi ukrepi za tehnično zaščito blaga z digitalnimi elementi, digitalne vsebine ali digitalne storitve, kadar je to primerno;
 11. informacijo o združljivosti in interoperabilnosti blaga z digitalnimi elementi, digitalne vsebine ali digitalne storitve, s katero je podjetje seznanjeno oziroma bi moralo biti seznanjeno.

Dostava

Dostava naročenega blaga se izvrši na naslov, ki je naveden ob naročilu. Če je naslov dostave v trenutku naročila drugačen, kot naslov za izdajo računa, mora kupec to navesti. Prodajalec blago oziroma storitev dostavi v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija in Pošta Slovenije, prodajalec pa si pridržuje pravico, da izbere drugo dostavno službo, če bo s tem dostava opravljena učinkoviteje.

Izdelek oziroma storitev se dobavi v okviru zmožnosti in dogovorjenega roka. Pogodbeni partnerji za dostavo pošiljk so podjetje GLS, Pošta Slovenije, pri čemer si pridržujemo pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo omogočila bolj učinkovito izpolnitev naročila.

Manjše pakete vam po navadi dostavi GLS ali Pošta Slovenije. Večje in težje pakete, ki jih ni možno poslati preko teh dostavnih služb, pa dostavimo z vozili našega podjetja. Takšne dostave vam obračunamo po posebni tarifi - glede na oddaljenost dostave od našega podjetja.

Paketi po R. Sloveniji po navadi pridejo na cilj naslednji delovni dan po oddaji paketa. GLS dostavlja pakete od ponedeljka do petka med običajnim delovnim časom.


Storitev: Cena z DDV v €:
Dostava GLS do 2kg 3,90
Dostava GLS do 5kg 4,50
Dostava GLS do 10kg 5,00
Dostava GLS do 15kg 5,75
Dostava GLS do 20kg 6,50
Dostava GLS do 30kg 7,00
Dostava GLS do 40kg 7,70
Dostava GLS do 50kg 9,50

* Za večja in dražja naročila, dostavo izvedemo z lastnimi prevoznimi sredstvi, pri čemer je redna cena dostave 0,45 € / km.

 • Možna je tudi dostava z Pošto Slovenije - do teže 250 kg je cena 45,00 € z DDV.
 • Če teža presega 250 kg in ne presega 600 kg je cena 70,00 € z DDV.

Dostava z GLS Slovenija

V primeru, da opazite na paketu zunanje poškodbe, kot je na primer luknja v škatli, ali znake odprtja, lahko zavrnete prevzem paketa. GLS bo paket vrnil pošiljatelju.

Če opazite vidne poškodbe paketa ali embalaže lahko vsebino paketa ob dostavi preverite. Dostavljalec bo zapisal to v poročilu, ki ga pripravi skupaj s prejemnikom.

Če sprejmete paket, ki je videti nepoškodovan, vendar ob odprtju odkrijete, da je vsebina poškodovana nam pošljite slike in vse informacije na prodaja@art-kozmetika.com.

Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, notranje embalaže, poškodovanega artikla, prevozne nalepke in pa opis poškodbe. GLS sledenje paketa: https://gls-group.com/SI/sl/sledenje-posiljki


Dostava s Pošto Slovenije

V kolikor ob prevzemu pošiljke opazite, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko sami vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. Če boste postopek začeli sami, to storite tako da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke na vašo matično Pošto, ki vam je artikel dostavila.

Na Pošti se izpolni Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino.

Če pa želite postopek sprožiti preko nas, nas kontaktirajte na 059 047 151 ali na elektronski naslov prodaja@art-kozmetika.com, kjer se boste z našim referentom dogovorili za prevzem poškodovanega paketa na vašem naslovu, kjer boste ob prevzemu paketa s strani poštnega uslužbenca izpolnili tudi Zapisnik o poškodovani pošiljki. Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikla, poštne nalepke in pa opis poškodbe.

Zahtevek na Pošti Slovenije se obravnava komisijsko, na podlagi odgovora in odobritve se kupcu vrne kupnina ali naroči nov artikel.

Pošta Slovenije sledenje paketa: https://sledenje.posta.si/


Ponudba izdelkov

Ponudba ART-KOZMETIKA se redno ažurira glede na zalogo. Stran ažurno spremlja tudi širitev ponudbe in morebitno možnost nakupa s popustom. Vedno pa dopuščamo možnost napak v sistemu, zaradi tega za preverbo podatkov pokličite ali pišite email.


Kuponi

Kupone lahko uveljavite v spletni trgovini www.art-kozmetika.com (ne veljajo za naročila preko telefona, e-maila ali v razstavno-prodajnem salonu). Veljavnost kupona in količina popusta sta določena v vsaki posamični akciji. Nekateri kuponi veljajo le za končne kupce. Popusti se ne seštevajo. Kodo kupona lahko uveljavljate le pri izdelkih, ki niso v akciji. Kodo kupona vnesete v Košarici, kjer piše »Koda za popust«, potrdite pa jo s klikom na Uporabi popust.


Cene in popusti

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Cene se redno ažurirajo. V primeru napačno označene cene ali v primeru spremembe le-te med obdelavo naročila, bo kupcu omogočen odstop od nakupa, hkrati pa bomo poskušali kupcu ponuditi rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene v spletni trgovini so lahko drugačne od cene, ko naročite preko telefona!

V času akcijskih ponudb je veljavna objavljena cena na naši spletni strani. Popusti se ne seštevajo. V primeru kode za popust jo vpišete na koncu naročila. V primeru sistemske napake si pridržujemo pravico do spremembe cene in omogočamo stranki pravico do odstopa od naročila. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Preden pogodba, ki se sklepa na daljavo z uporabo elektronskih sredstev, zavezuje potrošnika k plačilu, podjetje jasno in v vidni obliki potrošnika opozori na informacije iz 1., 3., 4. in 9. točke prvega odstavka 18. člena ter 12. točke prvega odstavka in tretjega odstavka 130. člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), neposredno preden potrošnik odda naročilo.


Izdaja računa

ART KOZMETIKA po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Kupec prejme račun za vsako ločeno naročilo ali ločeno odpremo znotraj naročila posebej. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.


Oddaja naročila po telefonu

Za pravilno izvedbo naročila morate referentu povedati "našo številko" artikla oz SKU ali naziv artikla, ki je navedena pod nazivom artikla. Z veseljem odgovorimo tudi na vsa vsebinska vprašanja, če želite, pa vam bomo pomagali tudi pri končni izbiri artiklov. Poleg tega določite oz izberite način plačila ter dostavo.

Telefon: 059 047 151

Mobitel: 051 883 444

Vsak delovnik med 08:00 in 16:00 uro.


Oddaja naročila po elektronski pošti

Za pravilno izvedbo naročila morate zapisati oz navesti "našo številko" artikla oz SKU ali naziv artikla, ki je navedena pod nazivom artikla. Poleg tega določite oz izberite način plačila ter dostavo. Elektronski naslov: prodaja@art-kozmetika.com.


Spremembe naročila

Za spremembe pri naročilu ali preklic naročila pokličite 059 047 151, 051 883 444 ali nam pišite na prodaja@art-kozmetika.com.

Sprememba načina plačila po oddanem naročilu je možna v primerih, ko je bil izbran način plačila s kartico preko spleta ali po predračunu (in v nobenem od teh primerov še ni bilo plačano). V tem primeru lahko zahtevate spremembo načina plačila na gotovino (COD). V ostalih primerih pa je potrebno naročilo preklicati in oddati novo.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem kupca bremenijo stroški vračila blaga. Kupec te pravice do odstopa od pogodbe nima v primeru nakupa blaga neposredno na prevzemnem mestu ART KOZMETIKE, saj ne gre za pogodbo sklenjeno na daljavo. Prav tako nima pravice do odstopa od pogodbe, če vsota vseh plačil kupca po taki pogodbi ne presega 20 evrov.

Pri prodajni pogodbi začne omenjeni odstopni rok teči z dnem, ko:

 • kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad blagom,
 • kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad zadnjim kosom blaga, če je predmet pogodbe več kosov blaga, ki jih kupec naroči v enem naročilu,
 • kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad zadnjo pošiljko ali kosom blaga, če je dostava blaga sestavljena iz več pošiljk ali kosov,
 • kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad prvim kosom blaga, če je dostava blaga v določenem obdobju redna.

Potrošnik uveljavlja pravico do odstopa od pogodbe z izjavo, ki jo lahko poda na običajnem odstopnem obrazcu, ki ga napiše sama ali na drug nedvoumen način. Šteje se, da je kupec podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa nosi kupec. ART KOZMETIKA je dolžna potrošnika o prejemu obrazca nemudoma obvestiti pisno ali na drugem trajnem nosilcu podatkov.

Vsi izdelki, kupljeni pri ART KOZMETIKA in glede katerih je mogoč odstop od pogodbe, so takšne narave, da se jih vrne na podoben način, kot so bili dostavljeni (se jih vrne po pošti).

Vračilo plačil mora prodajalec opraviti nemudoma ali najkasneje v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Prodajalec vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, kar pomeni, da v primeru, če je bilo naročilo plačano s plačilno kartico, se vračilo izvede s povračilom sredstev na kartico. Če je bilo naročilo plačano na kakršen koli drug način (plačilo po povzetju, e-bančništvo, položnica), se sredstva plačajo na bančni račun kupca, zato mora kupec številko računa sporočiti prodajalcu. Prodajalec lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči prodajalcu ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Kupec v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah:

 1. o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 2. o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 3. o dobavi zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je kupec po dostavi odprl varnostni pečat (če pečata ni, velja če je kupec odprl originalno embalažo);
 4. o dobavi časopisov, periodičnega tiska;
 5. o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat (sem sodijo brivniki, masažni aparati, oblačila za hujšanje, rezervne mrežice in noži za brivnike, zobne ščetke,...);
 6. o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
 7. o dobavi alkoholnih pijač, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva;
 8. o prodaji hrane, pijače ali drugega blaga, ki je namenjeno vsakodnevni porabi ter ga podjetje redno in pogosto dobavlja potrošniku na njegov dom, prebivališče ali delovno mesto.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila tega poglavja ne veljajo.


Varstvo potrošnikov

Spletna trgovina posluje v skladu z Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), prav tako spoštuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) ter Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ter Uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Osebni podatki oddani ob naročilu so varovani za nedoločen čas (ime, priimek, naslov, elektronska pošta in telefonska številka) in izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudbe, računov ter kontaktiranje preko telefona v primeru nedobavljivosti izdelkov ter sporočanja drugih informacij o tekočem nakupu). Kupec lahko svoje naročilo dobi na vpogled na naslednja 2 načina: - pisno pošlje prošnjo za vpogled v naročilo, njegovo naročilo mu posredujemo na elektronski naslov - pisno pošlje prošnjo za vpogled v naročilo, kopijo njegovega naročila mu posredujemo po klasični pošti. Osebni podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam ali prodani drugim osebam v marketinške namene.


Jamčevalni zahtevki v primeru neskladnosti

Jamčevalni zahtevki in druge pravice potrošnika pri nakupu. V primeru neskladnosti blaga je potrošnik, ki je o neskladnosti blaga obvestil prodajalca, pod pogoji in v vrstnem redu, upravičen da:

 1. zahteva od prodajalca brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga;
 2. zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Potrošnik lahko zadrži plačilo preostalega dela kupnine ali dela tega preostalega dela kupnine, dokler prodajalec ne izpolni svoje obveznosti. Potrošnik to pravico uveljavlja z izjavo, s katero prodajalca obvesti o svoji odločitvi.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza blaga, ki nastanejo zaradi uveljavljanja jamčevalnega zahtevka.


Vzpostavitev skladnosti

Potrošnik lahko od prodajalca zahteva, da v razumnem roku od trenutka, ko prodajalca obvesti o neskladnosti, ki ni daljši od 30 dni, brezplačno vzpostavi skladnost blaga brez znatnih nevšečnosti za potrošnika, pri čemer se upoštevata zlasti narava blaga in namen, za katerega potrošnik blago potrebuje.


Znižanje kupnine in odstop od prodajne pogodbe

Potrošnik lahko zahteva sorazmerno znižanje kupnine ali odstopi od prodajne pogodbe v katerem koli od naslednjih primerov:

 • prodajalec ni popravil ali zamenjal blaga ali, kadar je to ustrezno, ni končal popravila ali izvedel zamenjave blaga v skladu z zakonom oziroma je zavrnil potrošnikov jamčevalni zahtevek za vzpostavitev skladnosti blaga;
 • neskladnost obstaja, čeprav je prodajalec poskušal vzpostaviti skladnost;
 • narava neskladnosti je tako resna, da upravičuje takojšnje sorazmerno znižanje kupnine ali odstop od prodajne pogodbe, ali
 • prodajalec je izjavil ali pa je iz okoliščin očitno, da prodajalec ne bo vzpostavil skladnosti blaga v razumnem roku ali brez znatnih nevšečnosti za potrošnika.

Ne glede na prejšnji odstavek lahko potrošnik odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga.

Če potrošnik zahteva sorazmerno znižanje kupnine, je znižanje kupnine sorazmerno zmanjšanju vrednosti blaga, ki ga je potrošnik prejel, v primerjavi z vrednostjo, ki bi jo imelo blago, če bi bilo skladno.

Odstop od prodajne pogodbe potrošnik uveljavlja z izjavo, s katero prodajalca obvesti o odločitvi, da odstopa od prodajne pogodbe.


Uporaba jezika

Poleg podatkov iz prvega in drugega odstavka 7.člena ter prejšnjega odstavka Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), mora ponudnik storitev informacijske družbe omogočiti tudi enostaven, neposreden in stalen dostop do:

 • svojih podatkov, vključno s svojim elektronskim naslovom,
 • podatkov o vpisu v register oziroma drugo javno evidenco z navedbo registra oziroma evidence in številke vpisa,
 • naziva pristojnega državnega organa, zbornice ali druge nadzorne organizacije, če za svojo dejavnost potrebuje posebno dovoljenje,
 • naziva poklicne zbornice oziroma združenja, poklicnega naziva in države, v kateri je bil ta podeljen, ter napotil na veljavna poklicna pravila te države in načinov dostopa do njih, če gre za poklic oziroma dejavnost, za katera so predpisani posebni pogoji ali obvezno združevanje v zbornice ali podobna združenja,
 • podatkov o obveznosti plačila davka na dodano vrednost in s tem povezanih predpisanih podatkov.

Garancija

Garancija je vsaka obveznost, ki jo prodajalec ali proizvajalec (v nadaljnjem besedilu: garant) prevzame do potrošnika poleg zakonskih obveznosti prodajalca iz naslova obveznega jamstva za skladnost blaga in s katero se zaveže, da bo potrošniku brezplačno popravil ali zamenjal blago, vrnil del ali vso kupnino, kadar blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

Garancija garanta pravno zavezuje pod pogoji, določenimi v garancijskem listu in s tem povezanih oglaševalskih sporočilih, ki so na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

Če so pogoji iz garancijskega lista za potrošnika manj ugodni od tistih, ki so določeni v povezanih oglaševalskih sporočilih, je garancija zavezujoča pod pogoji, določenimi v povezanih oglaševalskih sporočilih, razen če so bila povezana oglaševalska sporočila pred sklenitvijo pogodbe popravljena na enak ali primerljiv način, kot so bila izdana.

Za blago, za katero je izdana garancija, podjetje ART-PE d.o.o. najpozneje ob dobavi blaga potrošniku izroči garancijski list garanta. Garancijski list ART-PE d.o.o. je sestavljen v jasnem in razumljivem jeziku. Kadar je blago namenjeno prodaji na ozemlju Republike Slovenije, je garancijski list v celoti v slovenskem jeziku.

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev, navedenih na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu.

Uporabnik (kupec) lahko garancijo uveljavlja pri Trgovcu ali pa neposredno pri proizvajalcu izdelka ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom.

ZVPot-1 je skrajšal rok, v katerem mora garant odpraviti napako. Za izdelke, dane na trg pred začetkom uporabe ZVPot-1, še naprej velja 45 dnevni rok, medtem ko se za izdelke, ki so bili dani na trg pozneje, rok za popravilo skrajšuje na 30 dni.

Navedeni rok se sicer lahko podaljša za dodatnih 15 dni, pri čemer pa mora proizvajalec o tem še pred iztekom prvotnega roka obvestiti potrošnika in mu navesti razloge za njegovo podaljšanje. Čas po preteku garancijskega roka, v katerem je proizvajalec dolžan zagotavljati vzdrževanje, nadomestne dele in priklopne aparate, je vsaj trikrat daljši od garancijskega roka. Za fizične osebe velja garancija 24 mesecev. Za pravne osebe velja garancija 12 mesecev.

Če blago, za katero je izdana obvezna garancija, ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik najprej zahteva odpravo napak. Če napake niso odpravljene v skupno 30 dneh od dneva, ko je proizvajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.

Rok se lahko tudi podaljša na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni. Pri določitvi podaljšanega roka se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka in razlogih za njegovo podaljšanje proizvajalec obvesti potrošnika pred potekom roka.

Če proizvajalec v roku ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik zahteva vračilo celotne kupnine od proizvajalca ali zahteva sorazmerno znižanje kupnine.

Če potrošnik zahteva sorazmerno znižanje kupnine, je znižanje kupnine sorazmerno zmanjšanju vrednosti blaga, ki ga je potrošnik prejel, v primerjavi z vrednostjo, ki bi jo imelo blago, če bi bilo skladno.

Za zamenjano blago ali zamenjan bistveni del blaga z novim proizvajalec ART-PE d.o.o. izda nov garancijski list.


Servis kozmetičnih naprav in aparatov

V okviru servisa nudimo popravila in vzdrževanje izdelkov in naprav iz našega prodajnega programa, pa tudi kozmetičnih naprav, ki jih nismo prodali mi.

Naslov servisa: ART-PE, Temeniška pot 6, 8210 Trebnje. Pred pošiljanjem se je vedno nujno prej dogovoriti za termin. Kontakt servis: 051 228 910 ali servis@art-kozmetika.com

Preden pošljete artikel na naš servis, izpolnite dokument na povezavi narocilo-servisa.pdf in ga priložite pošiljki.

 1. V kolikor je blago poslano k nam preko pošte, mora biti le‐to vedno poslano priporočeno. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
 2. Ob prejemu blaga se izvede pregled, preko e‐pošte vas obvestimo o napaki in morebitnem strošku popravila.
 3. V najkasneje 2 dneh, po potrditvi stranke preko e‐pošte, se prične začetek popravila blaga.
 4. Stranka je dolžna prevzeti blago v 14 dneh od datuma obvestila, na kontaktne podatke, ki jih je pustila na tem dokumentu. Dnevi se pričnejo šteti z naslednjim dnevom od poslanega obvestila. Po preteku tega obdobja se zaračuna ležarnina v znesku 15,00 EUR na dan.
 5. Strošek servisa se plača pred prevzemom.
 6. Stranka, ki v roku 30 dni po prvem obvestilu ne prevzame artikla, popisanega na dokumentu, se odpoveduje zahtevi za izročitev blaga. V kolikor stranka blaga ne prevzame, to postane last ART‐PE d.o.o., brez možnosti kakršnih koli zahtevkov.

Odgovornost ponudnika

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. V primeru netočnih podatkov glede lastnosti izdelkov, rokov dobave ali cen bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik si pridržuje pravico objave simbolnih fotografij izdelkov.


Komunikacija

ART-KOZMETIKA bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo (elektronska pošta, pošta) le s privoljenjem do obveščanja. ART-KOZMETIKA varuje uporabnikove podatke (ime, priimek, naslov, elektronski naslov ter telefonsko številko). Podatki bodo hranjeni nedoločen čas, z namenom obveščanja kupca o ugodnostih naše spletne trgovine in trgovine na sedežu podjetja. Z osebnimi podatki bomo ravnali spoštljivo ter v skladu z določili ZEKom-1, Uredbo o varstvu podatkov GDPR, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

Oglasna elektronska sporočila ART-KOZMETIKA bodo vsebovala:

- popuste ter kupone ugodnosti, ki bodo vnovčljivi v spletni trgovini in/ali v trgovini na sedežu podjetja,

- mesečne akcije ter akcijske kataloge

- hišne sejme in predstavitve

- predstavitve novega asortimana izdelkov

Elektronska sporočila bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila v katerem bo jasno razviden pošiljatelj ART-KOZMETIKA. Vse akcije bodo jasno predstavljene, prav tako pa bodo opisani pogoji udeležbe. Odjava od elektronskih sporočil bo jasno predstavljen in željo uporabnika ob odjavi bo podjetje ART-KOZMETIKA izrecno spoštovala. Odjavite se lahko tukaj https://art-kozmetika.us1.list-manage.com/unsubscribe/post.

Podatki uporabnikov ne bodo posredovani drugim osebam za marketinške namene.


Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova prodaja@art-kozmetika.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se bo trudil po najboljših močeh rešiti spor sporazumno, saj se zaveda nesorazmernosti med ekonomsko vrednostjo izdelka in stroški, ki nastanejo pri reševanju spora.


Varnost

ART KOZMETIKA uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.


Omejitev odgovornosti

ART KOZMETIKA se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo, da ART KOZMETIKA ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. ART KOZMETIKA ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci.


Odveza odgovornosti

Vsebino, objavljeno na straneh spletne trgovine ART KOZMETIKA, je dovoljeno uporabljati in reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer pa je potrebno ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah. ART KOZMETIKA zagotavlja, kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani, vendar ne prevzema nobenih garancij o njeni ažurnosti in/ali natančnosti. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

ART KOZMETIKA ali katerakoli izmed drugih pravnih ali fizičnih oseb, ki so sodelovale pri nastanku in izdelavi spletne trgovine www.art-kozmetika.com, ne odgovarjajo za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh spletne trgovine ali za kakršnekoli tehnične napake.

Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v spletni trgovini. V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala v spletni trgovini. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka.


Varovanje osebnih podatkov

Pravica do varstva osebnih podatkov je temeljna pravica in svoboščina posameznika. Področje ureja Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR) Evropske unije, ki postavlja skupna pravila za varstvo osebnih podatkov v EU. Nekatera vsebinska in postopkovna vprašanja pa lahko posebej uredijo države članice EU. Ta področja pri nas ureja Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2). ZVOP-2 velja od 26. 1. 2023.

Nadzorni organ za izvajanje varstva osebnih podatkov je Informacijski pooblaščenec. Vse obrazce Informacijskega pooblaščenca lahko najdete na njihovi spletni strani.

Osebni podatki so katera koli informacija v zvezi z določenim ali določljivim živečim posameznikom (le izjemoma tudi mrtvi posamezniki – 9. člen ZVOP-2). Mednje spadajo tudi različne posamezne informacije, ki lahko skupaj privedejo do identifikacije določene osebe, in sicer:

 • ime in priimek,
 • naslov prebivališča (stalni, začasni, običajni),
 • naslov elektronske pošte, na primer priimek@podjetje.si,
 • enotna matična številka občana, davčna številka (posameznika), številka zdravstvenega zavarovanja,
 • številka osebne izkaznice,
 • registrska oznaka,
 • podatki o lokaciji (npr. funkcija posredovanja podatkov o lokaciji na mobilnem telefonu)*,
 • naslov IP,
 • oznaka piškotka,
 • identifikator za oglaševalce na vašem telefonu,
 • podatki, ki jih hrani bolnišnica ali zdravnik, ki bi lahko bili znak, ki na edinstven način identificira osebo,
 • lahko tudi št. zadeve ali št. storitve, če je možen avtomatiziran lahek priklic z uporabo številke – drugih identifikatorjev, npr. imena in priimka, naslova domačega prebivališča.

Primeri podatkov, ki se ne obravnavajo kot osebni, pa so:

 • matična številka podjetja,
 • naslov elektronske pošte, na primer info@podjetje.si (če jo vnesete, kot e-poštni naslov ob spletnem ali drugem načinu naročila),
 • anonimizirani podatki (osebni podatki, ki so anonimizirani tako, da posameznik ni ali ni več določljiv).

Pravica posameznika je, da lahko zahteva seznanitev z lastnimi osebnimi podatki, njihovo popravo, omejitev obdelave oziroma izbris.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Le-ti bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Osebne podatke varujemo v skladu s splošno uredbo EU o varstvu podatkov GDPR in zakonom o varstvu podatkov ZVOP-2.


Veljavnost in spremembe Splošnih pogojev:

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev in vsebin, prav tako si pridržujemo pravice do spremembe cen.

Copyright - Spletna trgovina ART KOZMETIKA. Na ART KOZMETIKI si prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke; če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nas prosim kontaktirajte preko kontaktnega obrazca. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelkov, saj se kljub naporom, da bi zagotovili ažurne in točne fotografije izdelkov, lahko zgodi, da je fotografija izdelka napačna ali stara.

Garancija in Splošni pogoji so dostopni na: https://www.art-kozmetika.com/garancija.

Zadnja sprememba: Trebnje, 27.03.2024.

To Top