Splošni pogoji poslovanja za pravne osebe (B2B kupci)


ART-PE d.o.o. (v nadaljevanju ART KOZMETIKA)
Temeniška pot 6, 8210 Trebnje
Tel.: 059 047 151, Mobitel: 051 883 444
E-pošta: prodaja@art-kozmetika.com
URL spletne strani: www.art-kozmetika.com
ID za DDV (VAT): SI48989983
Matična št.: 6607209000
TR: SI56 1010 0005 3235 341


Splošna določila

Splošni pogoji v nadaljevanju veljajo za sklepanje kupoprodajnih pogodb na daljavo s pravnimi osebami preko spletne trgovine/strani www.art-kozmetika.com, ART-PE d.o.o. (v nadaljevanju ART KOZMETIKA), Temeniška pot 6, 8210 Trebnje, ID za DDV (VAT): SI48989983 in Matična št.: 6607209000.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pred prvim nakupom ustvarite B2B račun na www.art-kozmetika.com/customer/account/create/, ki vam ga aktiviramo po pregledu poslovnih podatkov in vašem strinjanju s splošnimi pogoji poslovanja za pravne osebe.

Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je zakoniti zastopnik pravne osebe ali da je s strani pravne osebe pooblaščen za sklepanje kupoprodajnih pogodb z uporabo informacijske tehnologije.


Postopek za sklenitev pogodbe

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

 • prijava v spletno trgovino z uporabo elektronskega naslova iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
 • izbor izdelka za nakup;
 • dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;
 • določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
 • pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom, če se ta obračuna;
 • izbor načina dostave izdelka;
 • izbor načina plačila;
 • pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo;
 • seznanitev, da z oddajo naročila nastane obveznost plačila podjetju;
 • potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa.

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila

Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;
 • spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako spremenjene količine;
 • odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter
 • obračunava pripadajoči davek, glede na davčno stopnjo, ki velja za izbrani izdelek in njegovo ceno (osnovo za davek).

Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • spreminja izbrani način dostave izdelka;
 • spreminja izbrani način plačila
 • ter pregleduje in potrjuje posamezne spremembe naročila.

S končno potrditvijo se kupec B2B zaveže k obveznosti plačila ter naročilo odda. Vaše naročilo se shrani pri nas. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika.


Naročilo z obveznostjo plačila

Z oddajo naročila se kupec strinja z vsemi pogoji nakupa in zavezuje k končnemu plačilu.


Cene

Vse navedene cene izdelkov so v EUR in ne vključujejo dostave (se obračuna ob koncu naročila). Vidno v košarici ob oddaji naročila – način dostave.


Načini plačila za pravne osebe

Omogoča se naslednje načine plačila:

 • Plačilo s kreditno kartico
 • Odlog plačila - za obstoječe partnerje
 • Plačilo po povzetju (plačilo kurirju ob prevzemu). Strošek za plačilo po povzetju (stroški odkupnine) – 1,35€
 • Plačilo preko PayPal (dodaten strošek) – 1,30€
 • Plačilo po predračunu

Če želite račun na družbo - podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za pravne osebe. Pravnim osebam omogočamo odstop od pogodbe skladno z določili Obligacijskega zakonika.


Ponudba izdelkov, rok dobave in prevzem

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja. Vse slike poleg izdelkov so simbolične.

Trgovec bo naročene izdelke dostavil uporabniku (kupcu) v dogovorjenem roku. Rok dobave izdelkov ob dostavi na dom, ki so na zalogi, je do 3 delovne dni od potrditve naročila za dostavne naslove v Sloveniji. Rok dobave izdelkov za osebni prevzem v izbrani enoti po Sloveniji je od 2-10 dni od potrditve naročila. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, predvideni rok dobave Trgovec sporoči uporabniku (kupcu) po elektronski pošti ob potrditvi naročila.

Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi naslednji način dostave oz. prevzema izdelkov:

 • OSEBNI PREVZEM: Osebni prevzem je mogoč na sedežu podjetja: ART-PE d.o.o., Temeniška pot 6, 8210 Trebnje od ponedeljka do petka med 8:00 in 16:00 uro.
 • PO POVZETJU: V tem primeru uporabnik (kupec) plača poštne stroške in stroške provizije za vplačilo odkupnine. V primeru plačila paketa odkupnine s plačilno kartico plača Kupec Pošti Slovenije/GLS provizijo za plačilo s plačilnimi karticami po ceniku Pošte Slovenije/GLS. Naročeni izdelki bodo dostavljeni s Pošto Slovenije/GLS, ki nudi navadno in zanesljivo dostavo. Pismonoša bo paket uporabniku dostavil na izbrani naslov za dostavo. V primeru, da uporabnika na njem ob poskusu vročitve paketa ne bo, bo v nabiralniku pustil obvestilo, s katerim lahko paket skupaj z osebnim dokumentom uporabnik prevzame na Pošti/GLS paketomatu ali drugi izbrani prevzemni točki, ki je navedena na obvestilu.

Strošek redne dostave je enoten za celo Slovenijo. Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži, ki bo zagotavljala zaupnost narave izdelka. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil z nižjimi stroški.


Stroški dostave

Storitev: Cena z DDV v €:
Dostava GLS do 2kg 3,90
Dostava GLS do 5kg 4,50
Dostava GLS do 10kg 5,00
Dostava GLS do 15kg 5,75
Dostava GLS do 20kg 6,50
Dostava GLS do 30kg 7,00
Dostava GLS do 40kg 7,70
Dostava GLS do 50kg 9,50

* Za večja in dražja naročila, dostavo izvedemo z lastnimi prevoznimi sredstvi, pri čemer je redna cena dostave 0,45 € / km.

Možna je tudi dostava z Pošto Slovenije - do teže 250 kg je cena 45,00 € z DDV.

Če teža presega 250 kg in ne presega 600 kg je cena 70,00 € z DDV.

Kupec ima pravico poškodovano pošiljko blaga takoj zavrniti prevozniku dobavitelja in se zavezuje o tem isti delovni dan pisno obvestiti dobavitelja o zavrnitvi pošiljke. Od prevoznika zahtevajte izpolnitev reklamacijskega zapisnika. Reklamacije v zvezi z skritimi poškodbami pošiljk upoštevamo v roku 8 dni po prevzemu pošiljke in le ob predložitvi originalne embalaže. Kasnejše reklamiranje blaga ni možno. O poškodbi blaga takoj obvestite kontaktno osebo, pri kateri ste naročili zavrnjeno ali poškodovano blago.

V primeru vidnih poškodb na pakiranju dobavljenega blaga ima Kupec pravico odpreti blago, z namenom preverjanja skritih poškodb. Kupec je dolžan količinski in kvalitetni pregled opraviti ob prevzemu blaga. Pri prevzemu blaga obvezno v prisotnosti prevoznika preglejte blago. Kupec oz. njegov pooblaščenec je ob prevzemu blaga dolžan opozoriti na vidne napake blaga, ki jih je mogoče zaznati, ne da bi se odpirala embalaža. S podpisom in čitljivim zapisom imena in priimka prevzemnika na dobavnici Dobavitelja, s strani kupca se šteje, da je blago količinsko prevzeto in nima vidnih poškodb.

S prevzemom blaga s strani Kupca je dobavitelj prost nevarnosti naključnega uničenja ali poškodovanja blaga, ki preide na Kupca. Razen če ni posebej drugače izrecno pisno dogovorjeno med dobaviteljem in Kupcem, je dobavljeno blago last dobavitelja do dokončnega plačila blaga.


Slike izdelkov

Slike izdelkov so simbolične. Dejansko prejeti izdelek se lahko razlikuje od slike izdelka na spletu.


Teksti ob izdelkih

Teksti ob izdelkih so informativne narave. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na prodaja@art-kozmetika.com.


Varnost in pravica do zasebnosti

Družba ART-PE d.o.o. in uporabnik spletne trgovine se dogovorita, da vsi podatki s katerimi je seznanjen kupec na podlagi te pogodbe predstavljajo poslovno skrivnost. Za poslovno skrivnost se štejejo tudi podatki za katere je očitno, da bi nastala naročniku občutna škoda, če bi zanje zvedela nepooblaščena oseba ali konkurenčna družba.

Z registracijo v spletno trgovino soglašate s tem, da vam družba ART-PE d.o.o. lahko pošilja komercialna sporočila, iz katerih bo skladno z zakonskimi določili jasno razvidno, da je poslano v imenu družbe ART-PE d.o.o. (ART KOZMETIKA).


Odveza odgovornosti

ART-PE d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh družbe ter v spletni prodajalni www.art-kozmetika.com. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da družba ART-PE d.o.o. v spletni prodajalni www.art-kozmetika.com ne uspe pravočasno popraviti podatkov. V takem primeru bomo kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

Uporabnik (kupec) ima pravico, da v 14-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov Trgovcu na kontaktni elektronski naslov: prodaja@art-kozmetika.com, sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov Trgovcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni uporabnika (kupca), je strošek vračila izdelkov Trgovcu.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu najkasneje v roku 30-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec).

Za vrnjene izdelke Trgovec uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek oziroma koriščeni darilni bon, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se uporabniku (kupcu) ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši Trgovec na osebni oz. transakcijski račun uporabnika (kupca). Koriščeni darilni bon Trgovec vrne v obliki dobropisa.


Reklamacije in informacije

Pri uveljavljanju reklamacij je Kupec dolžan posredovati Dobavitelju vse podatke o reklamiranem blagu z natančnim opisom napake in dokumentom, ki dokazuje istovetnost blaga (številka dobavnice ali računa). Dobavitelj pripravi reklamacijski zapisnik in ga posreduje Kupcu, ter v primeru upravičene reklamacije organizira vračilo artikla preko dostavne službe na stroške Dobavitelja.

Dobavitelj ne sprejema vračil blaga ali reklamacij blaga brez predhodne odobritve. V primeru nedogovorjenega vračila ali reklamacije blaga Kupec krije vse stroške prevoza in vračila blaga, kot tudi stroške obdelave reklamacije, ki jih določi Dobavitelj.

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na naslov: prodaja@art-kozmetika.com. Za servisne informacije pa na naslov: servis@art-kozmetika.com.


Garancija

Garancija je vsaka obveznost, ki jo prodajalec ali proizvajalec (v nadaljnjem besedilu: garant) prevzame do potrošnika poleg zakonskih obveznosti prodajalca iz naslova obveznega jamstva za skladnost blaga in s katero se zaveže, da bo potrošniku brezplačno popravil ali zamenjal blago, vrnil del ali vso kupnino, kadar blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

Garancija garanta pravno zavezuje pod pogoji, določenimi v garancijskem listu in s tem povezanih oglaševalskih sporočilih, ki so na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

Če so pogoji iz garancijskega lista za potrošnika manj ugodni od tistih, ki so določeni v povezanih oglaševalskih sporočilih, je garancija zavezujoča pod pogoji, določenimi v povezanih oglaševalskih sporočilih, razen če so bila povezana oglaševalska sporočila pred sklenitvijo pogodbe popravljena na enak ali primerljiv način, kot so bila izdana.

Za blago, za katero je izdana garancija, podjetje ART-PE d.o.o. najpozneje ob dobavi blaga potrošniku izroči garancijski list garanta. Garancijski list ART-PE d.o.o. je sestavljen v jasnem in razumljivem jeziku. Kadar je blago namenjeno prodaji na ozemlju Republike Slovenije, je garancijski list v celoti v slovenskem jeziku.

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev, navedenih na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu.

Uporabnik (kupec) lahko garancijo uveljavlja pri Trgovcu ali pa neposredno pri proizvajalcu izdelka ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom.

ZVPot-1 je skrajšal rok, v katerem mora garant odpraviti napako. Za izdelke, dane na trg pred začetkom uporabe ZVPot-1, še naprej velja 45 dnevni rok, medtem ko se za izdelke, ki so bili dani na trg pozneje, rok za popravilo skrajšuje na 30 dni.

Navedeni rok se sicer lahko podaljša za dodatnih 15 dni, pri čemer pa mora proizvajalec o tem še pred iztekom prvotnega roka obvestiti potrošnika in mu navesti razloge za njegovo podaljšanje. Čas po preteku garancijskega roka, v katerem je proizvajalec dolžan zagotavljati vzdrževanje, nadomestne dele in priklopne aparate, je vsaj trikrat daljši od garancijskega roka. Za fizične osebe velja garancija 24 mesecev. Za pravne osebe velja garancija 12 mesecev.

Če blago, za katero je izdana obvezna garancija, ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik najprej zahteva odpravo napak. Če napake niso odpravljene v skupno 30 dneh od dneva, ko je proizvajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.

Rok se lahko tudi podaljša na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni. Pri določitvi podaljšanega roka se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka in razlogih za njegovo podaljšanje proizvajalec obvesti potrošnika pred potekom roka.

Če proizvajalec v roku ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik zahteva vračilo celotne kupnine od proizvajalca ali zahteva sorazmerno znižanje kupnine.

Če potrošnik zahteva sorazmerno znižanje kupnine, je znižanje kupnine sorazmerno zmanjšanju vrednosti blaga, ki ga je potrošnik prejel, v primerjavi z vrednostjo, ki bi jo imelo blago, če bi bilo skladno.

Za zamenjano blago ali zamenjan bistveni del blaga z novim proizvajalec ART-PE d.o.o. izda nov garancijski list.


Servis kozmetičnih naprav in aparatov

V okviru servisa nudimo popravila in vzdrževanje izdelkov in naprav iz našega prodajnega programa, pa tudi kozmetičnih naprav, ki jih nismo prodali mi.

Naslov servisa: ART-PE, Temeniška pot 6, 8210 Trebnje. Pred pošiljanjem se je vedno nujno prej dogovoriti za termin. Kontakt servis: 051 228 910 ali servis@art-kozmetika.com

Preden pošljete artikel na naš servis, izpolnite dokument na povezavi narocilo-servisa.pdf in ga priložite pošiljki.

 1. V kolikor je blago poslano k nam preko pošte, mora biti le‐to vedno poslano priporočeno. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
 2. Ob prejemu blaga se izvede pregled, preko e‐pošte vas obvestimo o napaki in morebitnem strošku popravila.
 3. V najkasneje 2 dneh, po potrditvi stranke preko e‐pošte, se prične začetek popravila blaga.
 4. Stranka je dolžna prevzeti blago v 14 dneh od datuma obvestila, na kontaktne podatke, ki jih je pustila na tem dokumentu. Dnevi se pričnejo šteti z naslednjim dnevom od poslanega obvestila. Po preteku tega obdobja se zaračuna ležarnina v znesku 15,00 EUR na dan.
 5. Strošek servisa se plača pred prevzemom.
 6. Stranka, ki v roku 30 dni po prvem obvestilu ne prevzame artikla, popisanega na dokumentu, se odpoveduje zahtevi za izročitev blaga. V kolikor stranka blaga ne prevzame, to postane last ART‐PE d.o.o., brez možnosti kakršnih koli zahtevkov.

Pritožbe

ART-PE d.o.o. spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Trgovec ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav uporabnik (kupec) lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 051 883 444. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na elektronski poštni naslov: prodaja@art-kozmetika.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Trgovec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Trgovec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče. Trgovec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi dokazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.


Splošne določbe

Za pogodbe, sklenjene na daljavo z uporabo informacijske tehnologije - preko spletne strani družbe ART-PE d.o.o. se uporablja slovensko pravo. Stranki pogodbe sta sporazumni, da bosta vse spore iz te pogodbe oz. pogodbenega razmerja reševali sporazumno, v kolikor do sporazuma med strankama ne bi prišlo, je za razsojo pristojno sodišče v RS.

Trgovec lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletne trgovine, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine Trgovca, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletne strani www.art-kozmetika.com.

Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Uporabnik, ki se s spremembami in/ali dopolnitvami teh Splošnih pogojev poslovanja ne strinja, mora v roku osmih dni od objave obvestila o spremembi in/ali dopolnitvi Splošnih pogojev poslovanja preklicati svojo registracijo, sicer se po izteku tega roka šteje in nasproten dokaz ni dopusten, da uporabnik spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja sprejema. Preklic registracije se naredi tako, da uprabnik s pisno izjavo Trgovcu sporoči preklic.

Garancija in Splošni pogoji so dostopni na: www.art-kozmetika.com/garancija.

Zadnja sprememba: Trebnje, 27.03.2024.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov v naši spletni trgovini!

To Top