VRAČILO BLAGA


Za vračilo blaga je potreben vedno individualni dogovor. Opozarjamo tudi, da zakon o varstvu potrošnikov ureja razmerja med pravno in fizično osebo, pri poslovanju med pravnimi subjekti pa velja Obligacijski zakonik.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.


Opozorilo

Pred pošiljanjem artiklov nazaj, nas o tem obvezno obvestite, sicer pošiljke ne bomo prevzeli. Servisni center je na naslovu Temeniška pot 6, 8210 Trebnje, na ta naslov se tudi dostavi oziroma pošilja predmete za uveljavitev garancije ali servisov po predhodnem dogovoru.

V kolikor prevoz artikla ni smiseln ali možen, servisiranje pa je možno na terenu, lahko naš serviser pride tudi na vaš naslov. V tem primeru vedno obračunamo kilometrino ter porabljen čas pri prevozu na naslov kupca, sam strošek popravila v času garancije pa je brezplačen.

Pozor

Slike in opisi pri posameznem izdelku ne odražajo nujno prave informacije (običajno jo), zato je potrebno pred nakupom vsako navedeno informacijo še posebej preveriti.
Slika in opis sta lahko simbolična.

Kupec -fizična oseba ima pravico, da v tridesetih (30) dneh vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine, pri čemer je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v petnajstih (15) dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov prodaja@art-kozmetika.com ali po pošti na naslov: ART-PE, Temeniška pot 6, 8210 Trebnje, blago pa vrniti v nadaljnjih petnajstih (15) dneh.

Kupci - pravne osebe nimajo pravice do vračila blaga, razen v primerih, ki jih določajo pravila garancije. V namen preverbe kvalitete izdelka je običajno možen fizični ogled le tega pred nakupom.

V primeru želje po vračilu predmeta nakupa, se lahko ob soglasnem dogovoru med prodajalcem in pravno osebo(kupcem) predmet nakupa zaradi kakršnegakoli razloga, ki ni predmet garancije vrne, ob tem pa se obračuna minimalno ena mesečna najemnina.


Pravica do odstopa od nakupa

Kupoprodajna pogodba (račun) zavezuje spletno trgovino in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem (v primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine v obe smeri. Ceno poštnine določa dostavna služba (Pošta Slovenije ali GLS - odvisno od izbranega načina dostave), točen znesek poštnine v eno smer pa je razviden tako na povzetku nakupa kot tudi na samem računu.

To Top