10 stvari, ki jih morate vedeti pred nakupom masažnega bazena!

10 stvari, ki jih morate vedeti pred nakupom masažnega bazena/jacuzzija.


 

Le kdo si ne želi imeti jazucci doma? Že nekaj časa so zaželene spa oazice v objemu doma, in če je bil to včasih luksuz, ki si ga je lahko privoščil redko kdo, je to danes drugače. Masažni bazen, katerega začetki segajo v leto 1948 so po zaslugi bratov Jacuzzi, pravi hit še dandanes.

Odločitev za nakup masažnega bazena je investicija v vaše zdravje. Masažni bazeni so odličen način sproščanja po napornem dnevu, saj imajo blagodejni učinek na vaše telo. Odpravljajo stres, lajšajo zdravstvene težave in omogočajo prijetno druženje in zabavo.

Uporabljamo jih lahko v vsakem trenutku, preko celega leta, njihovo vzdrževanje pa je s pomočjo vgrajenih filtrirnih sistemov enostavno. Predhodniki sedanjih ogrevanih bazenov so bili leseni čebri, kjer se je voda ogrevala s pomočjo peči na drva. Danes je tehnologija masažnih bazenov razvita do vrhunca.


Kako masažne kadi vplivajo na vaše telo?

Blagodejni učinki vode preventivno in kurativno delujejo na vaše zdravje. Kombinacija vodnih tokov, zračnih mehurčkov in vroče vode sprosti telo in mišice, kar vpliva na dobro počutje in ima številne pozitivne učinke na zdravje. V vodi se občutek teže zmanjša za 85 do 90%, kar povzroča občutek breztežnosti, sprostitev mišic in zmanjša obremenitev sklepov. Telo se povsem sprosti. Ta učinek še dodatno povečata zračna masaža in temperatura vode.

Ali obstaja več vrst in oblik masažnih kadi?


Na tržišču obstaja več vrst masažnih bazenov, ki so različnih oblik, dimenzij, različnih materialov itd. Prepričani smo, da vsakdo najde takšnega, ki mu bo všeč in ga bo z užitkom uporabljal. Na voljo so tudi različne velikosti glede na število in razporeditev sedišč, klopi, ležišč in masažnih šob.

Kaj pravzaprav je masažni bazen?

Še drugače mu lahko rečemo whirlpool in je veliko več kot le žuboreča voda z mehurčki. Tako kot pri savnanju, gre tudi tukaj za način sprostitve. To so mali bazenski sistemi, ki so namenjeni sproščanju in uživanju v segreti vodi. Sedišča so ergonomsko oblikovana in tako nudijo največje udobje, masaža pa sprosti napete mišice ter izboljša počutje. Curki, prilagojeni glede na moč in obliko, ki jih lahko po želji usmerimo na določene dele telesa, zagotavljajo nepozabno doživetje masaže celega telesa, v objemu mehurčkov!

Na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu masažnega bazena/jacuzzija?

Ker gre za večjo investicijo je še kako pomembno, da se prej pozanimamo o pravi izbiri za nas. Pri nakupu masažnega bazena moramo biti pozorni na kvalitetni material notranjega in zunanjega dela ter na uravnoteženost šob in pretok zraka glede na število črpalk.

Zakaj je pomemben dober filtrirni sistem?

Vedno želimo ohranjati čistost in svežino vode v masažnem bazenu, predvsem zaradi higiene in zdravja vseh. Za to bo poskrebel dober prečiščevalni sistem, ki vam bo precej olajšal delo. Za še dodatno čistost vode pa uporabite izdelke za nego vode.

Ali so potrebna pokrivala za masažni bazen?

Da. Gre za pomemben del, ki ščiti bazen pred umazanijo, listjem in žuželkami. V primeru, da bazena ne uporabljamo, poskrbijo tudi za ohranjanje toplote vode. Pokrivalo mora biti narejeno za točno vaš model, saj bolj tesno kot se prilega, boljša bo zaščita.

Čemu služi elektronska kontrolna plošča?

Z vgrajenim elektronskim ekranom bomo lahko enostavno nadzirali temperaturo vode, osvetlitev, barvo lučk. Nekateri imajo vgrajen tudi radio z zvočniki, za še bolj prijetno in sproščeno vzdušje.

Kakšno število sedežev in ležišč izbrati?

To je stvar posameznika, kakšne želje ima in za koliko oseb kupuje masažni bazen. Glede na izbiro sedeža ali ležišča so prilagojene tudi šobe, ki poskrbijo za masažo telesa. Na primer v primeru ležišča so šobe razporejene tako, da nudijo masažo celega telesa. Dobro je vedeti, da več kot je sedežev, več masaž boste imeli na voljo, saj ima vsak sedež drugačno razporejene šobe.


Kje lahko postavim masažni bazen?

Masažni bazen lahko postavite skoraj povsod oz. kjer vam to dopušča prostor. Pri tem se lahko igrate po vaših željah. Lahko ga imate na terasi, vrtu, blizu stanovanja ali ne, nadkritega, zasenčenega, kar se odločite, da pričarate vam ljubi ambient. Preveriti pa boste morali nosilnost podlage. Pri postavitvah v zaprtih prostorih, boste morali biti pozorni na širino odprtin, skozi katere se bazen v enem kosu vnese v prostor. Pri postavitvi masažnega bazena na prostem, pa moramo poskrbeti za dobro toplotno izolacijo.

Kakšna je idealna temperatura vode v masažnem bazenu?

Idealna temperatura vode je 37°C, možno pa jo je nastaviti v razponu od 26 do 42°C.


Kontaktirajte nas na telefonsko številko: 041 883 444 ali na e-mail:
prodaja@art-kozmetika.com in z veseljem vam bomo pomagali izbrati najboljše za vas!

Ponujamo tudi možnost nakupa na obroke.