3 stvari, ki jih mora vedeti vsak pred nakupom masažne mize

Česa ne smemo spregledati pri nakupu masažne mize


Ko razmišljamo o obvezni opremi masažnega salona, najprej pomislimo na masažno mizo. Nakup masažne mize mora biti premišljen, saj je od njene kvalitete odvisno tudi opravljeno delo.

Pri opremljanju masažnega salona moramo biti še posebej pozorni na varnost in udobje strank. Izvrstna stabilnost in funkcionalnost masažnih miz sta ključna za maserje in terapevte, da lahko svoje delo opravljajo varno in učinkovito. O teh lastnostih pa težko sklepamo samo iz ogleda slik masažnih miz na spletu.

Za lažjo predstavo in odločitev pri nakupu pa smo vam pripravili 3 nasvete, ki bi jih moral prebrati vsak preden se odloči za nakup masažne mize.

1. Mehko dvoslojno oblazinjenje za prijeten občutek med masažo.


Stranka bo na mizi ležala od pol ure pa več kot uro, zato je zelo pomembno, da je ležalna površina udobna.

Da bo stranka med masažo popolnoma sproščena in varna, naj ima masažna miza oblazinjenje vsaj iz dvoslojne pene (približno od 8-10 cm). Priporočamo oglate robove, ki povečajo ležalno površino mize, hrati pa je dotik zaobljenega roba za stranko veliko bolj prijeten kot dotik mize z ostrim robom.

Obrazna odprtina naj bo tudi obdana s spominsko peno, tako da je stranki udobno tudi med ležanjem na trebuhu. Del standardne opreme pa naj predstavlja čep za obrazno odprtino.

2. Udobje za vašo stranko je zagotovljeno, kaj pa za vas?


Da hrbtenica maserja pri delu ne bo trpela, mora biti masažna miza prilagodljiva po višini.

Električno nastavljiva masažna miza bo navdušila vsakega maserja, saj omogočajo dvig celotne površine. Višina mize se nastavlja s pomočjo elektromotorjev, ki so med svojim delovanjem izredno tihi in ne povzročajo nobenih tresljajev in vibracij, kar bo pripomoglo k dodatnemu udobju pri masiranju. Z njimi lahko nastavljamo višino mize, naklon hrbtnega dela in naklon spodnjega dela mize.

Nastavljanje višine še nikoli ni bilo tako enostavno, saj se pri tem lahko popolnoma prilagodite tretmaju.

Ko mizo spustite, se stranke zlahka uležejo nanjo in namestijo v udoben položaj.

3. Večno vprašanje - fiksna ali prenosna masažna miza?


Za maserje in stranke je seveda najbolj udobna fiksna masažna miza z elektromotorji, saj omogoča samodejno nastavljanje višine med masiranjem. Vendar je na začetku masažne poti načeloma le-ta bolj luksuz kot nuja.


Popolno stabilnost fiksnim mizam predstavljajo gumirane nogice in nosilnost vsaj 200 kg. Z aktivacijo upogljivih koles, ki vsebujejo blažilec, lahko mizo brez kakršnegakoli napora premaknemo po prostoru. V kolikor se odločimo za masažo na terenu pa lahko izbiramo med prenosnimi masažnimi mizami s kovinskim ali lesenim podnožjem.

Iz naših izkušenj se zaradi pritiskov in prenosa telesne teže med masiranjem mize s kovinskim podnožjem pogosto začnejo majati in škripati zaradi votle konstrukcije, medtem, ko lesene zdržijo več let vsakodnevne uporabe. Tudi s stališča stranke je lesena bolj prijetna, saj je vsekakor bolj stabilna.

Pri izbiri prenosne masažne mize bodite pozorni na njihovo nosilnost, ki naj bo vsaj 150 kg.


Še ena pomembna informacija! Ste razmišljali, da bi prihranili in bi pedikerski stol uporabljali tako za pedikuro kot za masažo? 

To ni najboljša odločitev! Pa poglejmo zakaj. Kozmetične mize oziroma pedikerski stoli niso primerni za izvajanje masaž, saj imajo nosilec le na sredini in se ob izvajanju pritiskov začno majati. Masažne mize pa imajo čvrsto podnožje, ki omogoča nujno potrebno stabilnost za izvajanje masaž.



Masažna miza, ki jo po naši oceni in oceni strank najbolj priporočamo v našem podjetju je Električna masažna miza Anja | 1x motor (najbolj prodajana masažna miza že vrsto let).



Prenosne masažne mize in fiksne masažne mize si lahko ogledate na naši spletni strani. Vabimo vas tudi v naš razstavni prostor ART-PE, na Temeniško pot 6 v Trebnjem, kjer si lahko mize vsak delovnik med 8.00 in 16.00 h tudi v živo ogledate in preizkusite.

Imate vprašanje za nas? Pokličite nas na 051 883 444.