Zgodba o osamljeni dlačici

Sem dlačica.

Sem dlačica, ampak ne tista na obrveh in ne tista lepa trepalnica na veki, te imaš rada.

Sem tista dlačica, ki poleti štrli iz kopalk in pozimi trga najlonke.

Sem tista dlačica, ki se ti skrije in se skriva ter se pokaže šele, ko se na morju prvič nastaviš soncu.

Poznaš me, kajne?

Včasih me vidiš in me skrajšaš. HA, vendar le za nekaj časa! Jaz sem namreč še vedno tu! Rastem in vztrajam s tabo. Zlepa ne obupam!

Epilacija in depilacija - razlika

Ugotovila sem, da se me hočeš znebiti in vseh mojih dragih sosed, mojih prijateljic, mojih dlačic.

Videla sem že, kako nas vsake toliko časa presenetiš z nečim vročim, vse se primemo na trak in odletimo s kože, pravijo, da se to imenuje depilacija.

Ampak me se ne damo tako hitro! Po tej depilaciji čez nekaj časa spet srečam svoje sosede, malo boge, shujšane in tanke, vendar se spet družimo do naslednjega depiliranja.

Do sedaj smo zmagovale!!!

.

.

.

Zadnje čase pa… GROZA! Kaj se dogaja?!

Zadnjih nekaj mesecev nas napadata toplota in svetlobni bliski. Sosede se ne vračajo več nazaj! Jožica mi sploh ni do konca povedala zgodbe o vosku, s katerim se je zadnjič spoznala! In zdaj je ni nikjer več!

To ni več depilacija, to mora biti nekaj drugega, depilacijo namreč poznam!

.

.

.

Zdaj vem, kaj ruši naša prijateljstva. Tovarišica EPILACIJA! Doktorirala iz trajnega odstranjevanja dlak.

Odkar je prišla v moje življenje, sem izgubila veliko sosed in to v zelo kratkem času. Ne vračajo se več :(

Dlačice izginjajo iz obraza, prsi, pazduh, trebuščka, iz rok in nog…

 

Le kdaj bom izginila jaz?

Razlika med depilacijo in epilacijo


Kaj se je pravzaprav zgodilo naši dlačici?

Vemo, da dlačice obstajajo že od nekdaj in da so se postopoma začele razvijati različne metode odstranjevanja dlak. V veliki meri so se odstranjevanja dlak začele posluževati ženske, v današnjem, modernem svetu pa tudi marsikateri moški.

Večinoma je vsak posameznik začel odstranjevati dlačice z britvico, saj je britje prineslo takojšnji rezultat. Toda za kakšno ceno?

Vraščene dlačice, koža boleča na dotik, rdečica vsepovsod po delih telesa, morda še kakšni mozoljčki? Zato smo razmišljali dalje.

.

.

.

Luč sveta je ugledala depilacija!

Vroči voski, hladna sladkorna pasta, poteg dlačic s pomočjo traku, lahko tudi brez - obstajajo najrazličnejše izvedbe enega tretmaja.

Tretma depilacije je postal izredno priljubljen v poletnem času, saj je bil rezultat takoj viden in dlje traja ter ponuja manj vraščenih dlačic. Kljub temu, da je depilacija tako priljubljena, pa je, PRIZNAJMO SI, sila neugoden tretma.

Prepričani smo, da se prav med izvajanjem depilacije proizvede največ kletvic.

Toda kaj hočemo, za lepoto je treba tudi malce potrpeti.

Škoda je le, da rezultat po depiliranju traja le dobre dva tedna (pri nekaterih še manj), potem pa se dlačice ponovno pojavijo. Ljudje z bolj občutljivo kožo pa znajo prav tako trpeti vraščene dlačice in bolečine, tako kot če bi se brili z britvico.

.

.

.

Zato smo stopili še korak naprej in svetu ponudili EPILACIJO.

Epilacijska glavna lastnost je, da se dlačica skozi tretmaje uniči in potem ne raste več. Pa tudi sam postopek je bolj prijeten od depilacije in ne povzroča kletvic :)

.

.

.

TODA, kakšna je glavna razlika med dlačicami, saj se po depilaciji in epilaciji dlake redčijo in tanjšajo?

Pri depilaciji skušamo dlačico izpuliti s korenino, to pomeni, da potrebuje dlačica nov cel cikel, da ponovno zraste iz mešička. Pri zaporednih depilacijah manjši odstotek dlačic res ne zraste več, ostale pa se stanjšajo – vendar vseeno ostajajo!

Pri trajnem odstranjevanju dlak oziroma epilaciji pa se lahko dlačici, ko je še v aktivni fazi rasti, zagotovo odstrani korenino! S pomočjo najnovejše tehnologije tretmaje ponavljamo na 4 do 6 tednov (namig: pri vaši kozmetičarki povprašajte za paket trajnega odstranjevanja dlak, saj vas tretmaji tako pridejo ugodneje!).

Dlačice so po vsakem tretmaju tanjše in mehkejše, po 6 do 10 tretmaju pa ne zrastejo več.

Nekatere naprave za trajno odstranjevanje dlačic imajo poleg še dodatno vrednost – pri tretmaju delovanju epilacije, zraven izvajajo še nego za vašo kožo. Kar v redu, kajne? :)

Bistvo je torej, da se pri epilaciji dlačica ne pojavi več, pri depilaciji pa se v večini stanjšajo in malce zredčijo.

.

.

. 

Odločitev je vaša! Lepi ste in lepi boste ostali, ne glede na dolžino vaših dlačic!

.

.

.


Razmišljate o uvedbi depilacije ali epilacije v vašem salonu? Naj vam namignemo, katere so tiste THE BEST stvari, ki bodo naredile pozitivno spremembo pri odstranjevanju dlak. Toplo priporočamo: 

 

Voski za depilacijo Ro.Ial    

   

   


Vroči voski za depilacijo Ro.ial >>

Voske za depilacijo imamo z različnimi aromami. Patroni depilacijskega voska so na voljo z malimi, veliki in srednjimi glavami.

Sladkorna pasta za depilacijo Cleopatra    


Hladna sladkorna pasta za depilacijo Cleopatra >>

100% naravni izdelek z dodatkom ognjiča in aloa vere. Prihranek na dodatnem materialu, saj ne potrebujete grelca, niti trakov za depilacijo.

ANA SHR In Motion IPL+RF    


Naprava za trajno odstranjevanje dlak ANA SHR In Motion IPL+RF >>

Za trajno odstranjevanje dlak na voljo za uporabo 2 aplikatorja. Prvi je IPL+RF za manjše površine in lepši izgled kože, drugi SHR In Motion za hitro, tekoče odstranjevanje dlak na večjih površinah.

Lepotni expert eBeauty DBT-20    


Lepotni ekspert eBeauty DBT-20 >>

Naprava, ki poleg trajnega odstranjevanja dlak nudi več kot 20 različnih tretmajev, saj vsebuje 8 različnih tehnologij. Res izreden multipraktik.