Novice

Razlika med diodnim laserjem in eLITE tehnologijo, katerega izbrati?

Razlika med diodnim laserjem in eLITE tehnologijo, katerega izbrati?

Diodni laser uporablja visoko-energijski laser, ki deluje na valovni dolžini, ki se selektivno absorbira v melanin dlačic. Energija nato uniči dlačni mešiček in prepreči rast novih dlak. Diodni laser je bolj učinkovit pri odstranjevanju vseh različnih vrst dlačic in dlak. Postopek je sicer malenkost daljši kot pri odstranjevanju z eLite metodo. Poleg tega pri postopku depilacije z diodnim laserjem pride do manj dolgoročnih poškodb kože.

Tehnologija diodnega laserskega odstranjevanja dlak temelji na selektivni dinamiki svetlobe in toplote. Laserski žarek prodre globoko v dermis kože in doseže koren lasnih mešičkov. Laserski mešiček selektivno absorbira lasersko energijo in jo pretvori v toploto, ki bo nepopravljivo poškodovala tkivo lasnega mešička, ne da bi poškodovala okoliško tkivo. Dlačice izginejo po naravnem fiziološkem procesu in dosegle trajen učinek odstranjevanja dlak.

eLite tehnologija združuje  tri napredne tehnologije. Poleg optične (IPL) tehnologije, ki segreje dlačni folikel se uporablja še bipolarno radiofrekvenca (RF), ki segreje in koagulira celoten dlačni  folikel ter tehnologija aktivnega hlajenja ob stiku s kožo, kar vse skupaj imenujemo selektivna fototermoliza. Primerna je za reševanje problematik, kot so:

  • Trajno odstranjevanje dlak
  • Odstranjevanje vidnih znakov staranja
  • Postakenske brazgotine
  • Pigmentacije
  • Kapilare
  • Anti-age (gube)
  • Glivice

Prednosti diodnega laserja pred IPL laserjem:

Bolj ciljno usmerjen: Diodni laserji so bolj ciljno usmerjeni in oddajajo svetlobo v eni valovni dolžini, ki jo absorbira melanin v dlačici. To pomeni, da je svetloba usmerjena bolj natančno, kar zmanjšuje poškodbe okoliške kože in povečuje učinkovitost odstranjevanja dlačic.

Bolj učinkovit pri temnejših dlačicah: Diodni laserji so bolj učinkoviti pri odstranjevanju temnejših dlačic, ker melanin v temnih dlačicah bolj absorbira svetlobo.

Manj boleč: Diodni laserji so običajno manj boleči kot IPL laserji, ker oddajajo svetlobo v eni valovni dolžini, kar zmanjšuje neprijetne občutke.

Manj tretmajev: Diodni laserji običajno zahtevajo manj tretmajev kot IPL laserji, da dosežejo želeni rezultat.

Primeren: za vse tipe kože: Diodni laserji so primerni za vse tipe kože, medtem ko IPL laserji niso primerni za temnejšo kožo, ker lahko povzročijo poškodbe kože. Postopek IPL odstranjevanja dlačic je hitrejši kot postopek z diodnim laserjem, saj lahko z enim strelom pokrijemo večjo površino kože. Cena tretmaja z IPL je pogosto nižja kot cena tretmaja z diodnim laserjem. Kljub temu pa se cenovno na dolgi rok bolj izplača opraviti tretma z diodnim, saj posledično opravimo bistveno manj. Zajema tri valovne dolžine (755 nm, 808 nm ter 1064 nm), ki so primerne za vse tipe kože, še posebno za temnejši tip kože, za katero predstavlja popolno rešitev!

Prednosti IPL tehnologije pred diodnim:

  • Ta metoda velja za relativno učinkovito, prav tako kakor metoda odstranjevanja z diodnim laserjem.
  • IPL tehnologija je manj boleča od nekaterih drugih oblik odstranjevanja dlak.
  • IPL tehnologija deluje hitro, saj lahko v enem pulzu zajamemo večjo obdelovalno površino kože.
  • Zajema širši spekter valovnih dolžin (420-1200 nm) zato lahko poleg trajnega odstranjevanja dlak  izvajamo tudi ostale tretmaje (postakenske brazgotine, glivice, pigmentacijo, žilice
  • Metoda odstranjevanja z IPL laserjem lahko izboljša teksturo kože in spodbuja proizvodnjo kolagena.
  • IPL tehnologija lahko zmanjša videz postakenskih brazgotin in drugih kožnih težav.
  • IPL tehnologija ima malo neželenih učinkov, zato velja za varno metodo odstranjevanja dlak.
  • Odstranjevanje dlak z IPL tehnologijo je bolj dostopno kot nekatere druge metode odstranjevanja dlačic.
  • IPL tehnologija omogoča dolgoročno rešitev za odstranjevanje dlačic.

Število tretmajev in rezultati:

Diodni laserji: za doseganje želenih rezultatov je potrebnih manj tretmajev, ker deluje na večji globini (deluje neposredno na lasni mešiček in ga že pri prvem tretmaju uniči). Potrebni so le 3 do 4 tretmaji.

IPL eLite : za dosego podobnih rezultatov kot z diodnim laserjem bo morda potrebno več tretmajev, optimalno od  6 do 8 tretmajev. Pri izbiri med diodnim laserjem in eLite je pomembno upoštevati cilje in želje strank, ki jih imate v salonu. V kolikor  ste usmerjeni v odstranjevanje dlak, je vsekakor bolj priporočljiv  diodni laser. V   primeru povpraševanja  po dodatnih tretmajih, ki se izvajajo v okviru kozmetičnega salona in namene estetske medicine pa je vsekakor bolj priporočljiva uporaba eLite tehnologija, saj je izjemno uspešna multifunkcijska naprava s širokim spektrom delovanja.

Prejšnja Vodič za otvoritev salona Naslednja Izbira prave kozmetične naprave za vaš kozmetični salon
To Top