Zakaj je strojček za pedikuro WATERSPRAY ECO najboljša izbira?

Kateri električni brusilnik za nohte izbrati je vedno vprašanje, ki se poraja ob nakupu. Obstaja namreč veliko različnih modelov takšnih strojčkov. Čeprav so si nekateri na prvi pogled lahko zelo podobni in opravljajo podobno funkcijo, se lahko v resnici precej razlikujejo med seboj. Zato ni vseeno kateri model izberete. Razlikujejo se glede na moč, vrsto nastavkov, hitrost vrtljajev in ostale lastnosti, ki definirajo določen aparat.

Kateri model boste izbrali pa je seveda odvisno od namena uporabe. Od tega, koliko različnih funkcij ima in kolikšno moč ima ter tudi od drugih specifikacij, pa je odvisna tudi njegova cena – bolj izpopolnjeni modeli, ki so primerni tudi za profesionalno rabo, so tudi nekoliko dražji.

Glede na namen in uporabo je pomembna:

  • velikost: ga prenašate ali bo stal na enem mestu,
  • teža naprave: ki vpliva na udobje uporabe,
  • moč in število vrtljajev: sta ključni pri ustrezni uporabi. Večja kot je moč in število vrtljajev na minuto, hitreje boste oblikovali nohte ali zgladili pete. Če profesionalno izvajate tretmaje rok in nog, razmislite o nakupu brusilnika z najvišjimi parametri (30.000 ali več in vsaj 40 W moči). V kolikor je moč motorja prešibka za delo, ki ga želimo opraviti, se motorček obremeni in hitrost vrtljajev upočasni ali celo ustavi (pri tem pa se brusilnik tudi močno segreje),
  • število dodatnih brusnih nastavkov,
  • glava in menjavanje nastavkov. Boljši brusilniki imajo hitro vpenjanje glave ki vam z enim zasukom omogoča menjavo brusnih nastavkov,
  • nožno stopalo s katerim lahko z obema rokama izvajate tretma, z nogo in nožnim stopalom pa regulirate delovanje brusilnika.

Po mnenju strokovnjakov je najbolje uporabljati pedikerski strojček z vodnim razpršilom, saj voda ali razkužilna tekočina hladi tretirane predele, zato je pedikura bolj prijetna in manj boleča.

Hkrati povzroči, da se prah, ki nastaja pri brušenju meša z vodo in tako se ne prenaša po celotnem prostoru. Ključnega pomena pri uporabi sta moč in število vrtljajev. Vse to pa seveda strojček WatersprayECO IMA.

V kolikor je moč motorja prešibka za delo, ki ga želimo opraviti, se motorček obremeni in hitrost vrtljajev upočasni ali celo ustavi (pri tem pa se brusilnik tudi močno segreje). Strojček ima do 40.000 vrtljajev, kar pomeni, da je eden najmočnejših. Tako lahko brez pomislekov izvajate tudi medicinske pedikure, ki vključujejo tudi brušenje glivičnih nohtov, odstranjevanje otiščancev ter poroženele kože. Smer vrtljajev lahko poljubno nastavite v levo ali desno. V rezervoarju za tekočino je LED lučka, kar omogoča boljšo vidljivost in nadzor nad količino dezinfekcijske tekočine. Jakost vodnega pršenja se lahko regulira in deluje ločeno od brušenja.

Pri pravilnem doziranju, pri strojču za pedikuro Waterspray ECO ne bo težav s pršenjem vode, kar večino skrbi, saj se voda dozira v izjemno majhnih količinah in zaradi tega ne prihaja do tega pojava. Gre le za blago pršico - meglico, ki prijetno hladi tretiran predel. Aplikator na strojčku Waterspray ECO ima možnost hitrega vpenjanja glave, kar z enim zasukom omogoča hitro menjavo nastavkov. V strojček pa lahko vstavite univerzalne nastavke tako za pedikuro kot manikuro.