CELULIT - MISIJA NEMOGOČE!

Celulit

Maščobne obloge ali celulit? Za vsako težavo obstaja svoja rešitev.

Maščobne obloge in celulit sta dva različna pojava, zato ju moramo obravnavati na vsakemu sebi ustrezen način. Maščobne obloge so z maščobami nakopičene maščobne celice, do katerih pride zaradi rednega prebitka energije v telesu - to je zaradi prevelikega vnosa kalorij in/ali telesne neaktivnosti. Teh na otip mehkih in nebolečih telesnih oblog se lahko znebimo že z ustrezno dieto in zadostno količino telesne aktivnosti, postopek odpravljanja maščobnih oblog pa lahko pospešimo tudi z nekaterimi kozmetičnimi preparati.

 

Kaj je celulit?

Celulit je maščobno tkivo, ki ga je v primerjavi z navadno maščobo težko odpraviti. Je želatini podobna snov (sestavljena iz maščobe, vode in toksinov).

Celulit nastane zaradi zastoja tekočine v tkivih, zaradi določenih karakteristik vezivnega tkiva (septa - kolagenska vlakna pri ženskah potekajo pravokotno na usnjico), pomemben vpliv hormonov - estrogena - v puberteti, med nosečnostjo, po hormonskih zdravljenjih, kontracepciji, na celulit vpliva tudi genetska predpozicija.

 

Kako nastane celulit?

Če se maščobne celice povečajo (če se zredimo), maščobne celice zapolnijo prostor med septami, ki pri ženskah potekajo pravokotno na dermis. Zaradi večjega volumna maščobnih celic, le te neenakomerno pritiskajo navzgor na dermis in epidermis, tako da pride do videza pomarančaste kože (bolj čvrsta bo koža, manj bo viden celulit). Povečanje maščobnih celic pritiska tudi na krvne in limfne žile, kar povzroča zastoje v cirkulaciji, zmanjša se pretok krvi in limfe in upočasni se limfni sistem. Prav tako se zmanjša presnova, slaba prekrvavitev pa vodi do propadanja vezivnega tkiva. Sprememba mikrocirkulacije je povezana z povečanjem medceličnega pritiska zaradi nezadostne prepustnosti, pretok krvi se zmanjša. Neprepustnost vodi do povečanje koncentracije proteinov v medcelični tekočini, ki ima za posledico zabuhlost, zastajanje tekočine, slabšo preskrbo tkiva s kisikom, kar privede do sprememb v tkivu. Kolagenska vlakna - septa v podkožju se skrajša, to pa še dodatno poslabša videz pomarančaste kože - celulita.

 

Celulitne celice

Kaj so maščobne obloge in kako nastanejo?

Maščobne obloge so z maščobami nakopičene maščobne celice, do katerih pride zaradi rednega prebitka energije v telesu - to je zaradi prevelikega vnosa kalorij in/ali telesne neaktivnosti. Teh na otip mehkih in nebolečih telesnih oblog se lahko znebimo že z ustrezno dieto in zadostno količino telesne aktivnosti, postopek odpravljanja maščobnih oblog pa lahko pospešimo tudi z nekaterimi kozmetičnimi preparati.

Maščobne obloge se lahko nabirajo po celem telesu, nekoliko pa se njihova pojavnost razlikuje glede na priključene dejavnike, med katere sodita tudi spol in starost. Pri ženskah je tako zelo pogosto kopičenje maščobnih oblog na nadlakteh, kar znanstveniki povezujejo s pomanjkanjem testosterona. V tem primeru je na primer priporočljiv dopolnilni ukrep - dvigovanje lahkih uteži. Zanimivo je, da dvigovanje uteži ne pripomore k zmanjšanju nakopičene maščobe na predelu nadlakti zgolj neposredno, ampak je ključen tudi posreden vpliv takšne vadbe na maščobne obloge preko pospeševanja proizvodnje testosterona.

Nabiranje maščobnih oblog na predelu stegen in zadnjice povezujemo tudi s presežkom estrogena, kar je med drugim pri ženskah lahko posledica uporabe kontracepcijskih tablet. Dopolnilni ukrepi za boj z maščobnimi oblogami na omenjenih mestih je spremenjeno prehranjevanje (zmanjšano uživanje ogljikovih hidratov in večji poudarek na zelenjavi, še posebej priporočljivo je na primer uživanje zelja, brokolija in cvetače ter vlaknin). Kot pri mehkih nadlakteh, lahko pripomore k uspešnejšemu odpravljanju maščobnih oblog na stegnih in zadnjici zaradi vpliva na raven testosterona tudi dvigovanje uteži.

Kopičenje maščob na predelu trebuha je lahko povezano s stresom, ki poveča izločanje kortizola, zanimivo pa je, da njegovo izločanje povečuje tudi preintenzivna telesna vadba. Drugače je na primer z maščobnimi oblogami okoli pasu in bokov, ki jih povezujemo s povečanim izločanjem inzulina. Dobro je znano, da je slednje povezano z uživanjem sladkorjev, pa tudi pretiranim uživanjem alkoholnih pijač. Delna rešitev teh težav je dieta, ki izključuje nekakovostne ogljikove hidrate in sladkorje.

 

Ali anticelulitni izdelki delujejo? 

Izdelki proti celulitu so usmerjeni predvsem v zmanjševanje obsega maščobnih celic, hkrati pa prav tako spodbujajo mikrocirkuacijo, razstrupljajo oziroma pospešujejo odplavljanje tekočine in nezaželene snovi iz telesa ter preprečujejo nadaljnje kopičenje maščob v adipocitih. V primerjavi z maščobnimi oblogami je boj s celulitom mnogo kompleksnejši in dolgotrajnejši, saj pravilna prehrana in zadostna količina gibanja sama po sebi nista dovolj. Pomarančno kožo je ob tem potrebno negovati na poseben način - med drugim z masažo in ustrezno izbranim preparatom za njeno zadostno vlaženje.

Izdelki proti celulitu so tako zelo učinkovita pomoč pri odpravljanju celulita, a moramo za ustrezne dolgoročne rezultate k problemu vedno pristopiti celostno. Dandanes obstaja na tržišču mnogo preparatov, ki učinkujejo na različne načine, najpogosteje pa gre za kozmetične izdelke, ki hranijo in negujejo kožo s pomočjo kofeina in retinola kot glavnih učinkovin. Ob njihovi redni uporabi je zunanji videz sicer puste kože običajno vidno izboljšan. Pri odpravljanju celulita je priporočljiv tudi redni piling kože, ki iz nje odpravlja odmrle celice in nečistoče, ter skrb za zadostno vlaženje kože. Kot rečeno, lahko kozmetični izdelki vsekakor veliko pripomorejo k bolj uspešnemu boju s celulitom, še posebej, če se težave lotimo celostno.

Razlike med celulitom in maščobo

Kaj vam predlagamo mi?

Zmagovalni anticelulitni komplet za profesionalno ali domačo uporabo vsebuje izbor izdelkov, ki v svoji kategoriji dajejo najboljše rezultate. To so:

 

▶  SPA piling z medenim sladkorjem >>

Fini sladkorni kristali skupaj z naravnimi esencialnimi olji odstranjujejo odmrle celice iz kože, globinsko očistijo kožo, izboljšajo njeno mikrocirkulacijo in stimulirajo proces obnavljanja kože. Minerali in vitamini, ki jih med vsebuje, intenzivno nahranijo in hidratirajo suho kožo.

Čistilni SPA piling z medenim sladkorjem in naravnimi olji pomaga učvrstiti kožo, zmanjša videz suhosti kože, koža postane gladka in mehka.

 

▶   Fat burning kremni del z eteričnem oljem cimeta za preoblikovanje telesa >>

Kremni gel za izgorevanje maščob s cimetom vsebuje visoko koncentracijo naravnih učinkovin za izboljšanje presnove celic in odstranjevanje toksinov. Učinkovito zmanjšuje maščobne obloge in preprečuje nastanek celulita ter novih maščobnih celic. Koža postane gladka in bolj čvrsta. Lahko se uporablja tudi z aparaturnimi tehnikami ultrazvoka, kriolipolize, toplo-hladnega kladiva, itd.

 

▶   Masažna krema za oblikovanje telesa in zmanjšanje maščob z ekstraktom paprike >>

Masažno kremo za oblikovanje telesa in zmanjšanje maščob z ekstraktom paprike 500ml (Masažna anticelulitna krema z aktivnim ekstraktom paprike ne vsebuje barvil, zato pa se v njej skrivajo ekstrakti rastlin, kot so paprika, njivska preslica, hmelj in bršljan, ter listov oreha, ki se že stoletja uporabljajo za nego kože. Naravne sestavine in učinkovine poskrbijo za intenzivno delovanje in izboljšanje cirkulacije ter odstranjevanje toksinov iz telesa. Anticelulitna masažna krema s papriko ima tako tudi razstrupljevalni učinek.

 

▶   Stretch folija za body wrapping >>

Body wrapping ali povijanje telesa je učinkovita metoda preoblikovanja telesa in boja proti celulitu. Pri postopku body wrappinga je potrebno najprej na kožo nanesti kremo proti celulitu, nato pa telo zavijemo v folijo. Zaradi toplote dosežemo razgradnjo maščob v celicah, odvajanje razgrajenih snovi, toksinov in vode iz podkožnega tkiva, aktiviramo limfni sistem in izničujemo videz pomarančne kože.

 

Vsak izdelek posamezno je odličen, skupaj pa predstavljajo zmagovalni anticelulitni komplet za domačo in profesionalno uporabo.

 

Za nakup zmagovalnega kompleta kliknite tukaj >>

Bye Bye Celulit