KAKO V KOZMETIČNEM ALI FRIZERSKEM SALONU ZASLUŽITI VEČ IN HKRATI POMAGATI STRANKI

kako do dodatnega zaslužka v kozmetičnem salonu



Bili so časi, ko se je prodaja kozmetike v salonih imenovala nadaljna prodaja za nego doma in je bila prepovedana. Sedaj je prodaja izdelkov v kozmetičnih, kakor tudi v frizerskih salonih dovoljena. Kar je edino pravilno, saj kdo pozna kožo stranke bolje kot njena kozmetičarka, ali lase bolje kot njen frizer!

 

KAJ DOBI STRANKA PRI NAKUPU KOZMETIKE V KOZMETIČNEM ALI FRIZERSKEM SALONU?

Strokoven nasvet, izdatno pomoč pri izbiri izdelka in pravilen prikaz uporabe, kar je pa veliko več kot ji lahko ponudi prodajalka v klasični trgovini! Lastnica ali lastnik salona pa poleg tega, da stranki pomaga, dobi še nagrado v finančnem smislu.

Lastnicam ali lastnikom salonov zato priporočamo, da svojim strankam kot nadaljevanje terapije oz. povečanje učinkovitosti terapije ponudijo izdelke, ki jih lahko stranke doma same uporabljajo.

V naši spletni trgovini pa je kar nekaj takih izdelkov, ki jih saloni lahko kupite ugodneje, primerni pa so tudi za nadaljnjo prodajo strankam.  Za vas smo jih uredili v sklope, da boste lažje vedeli kaj lahko določeni stranki ponudite za uporabo doma.

KAKO IZBRATI KAJ BI PONUDILI VAŠIM STRANKAM?

Kakšne tretmaje najpogosteje izbirajo vaše stranke? Če so to anticelulitni tretmaji, lahko naročite kreme za oblikovanje telesa za domačo nego, ki bodo dopolnile učinke presoterapije, laserja... Za začetek vam priporočamo, da izberete izdelke, ki dopolnjujejo vaše najpogostejše tretmaje.

Povpraševanje po izdelkih pa se seveda razlikuje glede na sezono. Za več informacij in pomoč pri izbiri izdelkov pokličite 051 883 444 ali nam pišite na info@art-kozmetika.com. Seznam si lahko tudi natisnete in ga imate vedno pri roki. 

Če imate salon in želite kozmetiko naročevati ceneje, se registrirajte v našo spletno trgovino.


1. NEGA MASTNE / AKNASTE KOŽE

Imate težave z mastno in aknasto kožo pa ne veste kako vzdrževati pravilno nego doma?  Danes to ni več problem, saj imamo za vas celovito ponudbo izdelkov iz linije Tiniderm – specialno linijo za nego aken, HEMPTOUCH, linijo z najboljšimi konoplljinimi izvlečki in skrbno izbranimi zelišči IN MESMERIE panthenol linijo.

nega mastne kože

Da bi odpravili akne, je potrebno kožo negovati in tudi, če je potrebno zdraviti na nežen način. Prav tako je potrebno upoštevati nekaj osnovnih vsakodnevnih pravil:  

  • Temeljito očistite kožo z izdelkom, ki je posebej formuliran za mastno kožo:

Tiniderm 2V1 čistilno sredstvo za čiščenje kože in piling kremasto čistilno sredstvo in piling v enem učinkovito zmanjša videz por, odstranjuje ličila, nečistoče iz kože ter odvečni sebum; očisti zamašene pore ter zmanjšuje vnetje.  

Pure control black soup
 (črno milo), ki vsebuje ihtiol ter visoko vsebnost žvepla, ki globinsko očisti in razstruplja. Mehča razdraženo kožo ter dlačne folikle. Pomaga kontrolirati aktivnost žlez lojnic, zaradi blagega adstringentnega učinka.

Tiniderm tonik
 vsebuje izvleček timijana, ki ima razkuževalni in adstringentni učinek. Uporabimo ga za uravnavanje PH kože po čistilnem sredstvu.

Tiniderm krema proti aknam
 zagotavlja 12-urno zaščito aknaste kože, se hitro vpije, zoža pore, dezinficira in ima protivnetni učinek.

Tiniderm pimple stop gel proti aknam se uporabi v kombinaciji z Tiniderm kremo, saj zagotavlja učinkovitejšo nego in boljše rezultate.

  • Vsak dan uporabite negovalni izdelek. To je resnično ključnega pomena za uspešno zdravljenje.

  • Uporabljajte izdelke, ki so namenjeni mastni koži ter nekomedogena ličila.  

  • Zaščitite kožo pred soncem, ki je - v nasprotju s splošnim prepričanjem - lažni prijatelj pri zdravljenju aken.

  • Ne stiskajte mozoljev.

Hemptouch linija -  hladno stiskano konopljino olje kožo revitalizira in krepi njeno sposobnost obnove. Ebnkratna sestava olja kožo globinsko navlaži, nekomedogena struktura konopljinega olja ne zapira por, zato je olje primerno tudi za nego mastne in mešane kože. Pomembna lastnost konopljinega olja je, da na koži vzpostavi bariero, ki koži pomaga obdržati njeno lastno vlago. 

Hemptouch čistilni gel za obraz - Čistilni gel za obraz je primeren za vse vrste kože in je čudovit izdelek za čiščenje občutljive kože. Gel za čiščenje obraza ne bo izsušil ali porušil ravnovesje kože. Kremni čistilni gel bo odlično očistil vse nečistoče in sproti odpira z umazanijo zaprte pore ter tako preprečuje ogrce in mozolje. Čistilni gel nima dodatkov kot so dišave, alkohol, parabeni in ostale dražeče sestavine.

Hemptouch krema za kožo Krema za kožo je namenjena vlaženju in zaščiti hrkati pa podpira sposobnost obnavljanja kože. Občutljiva kože odlično prenaša kremo za kožo. Krema za kožo je izdelana iz hladno stiskanega konopljinega olja z dodatkom ognjiča, manga in karitejevega masla. Krema iz konoplje je čisto naraven izdelek brez dodanih dišav in eteričnih olj zato je primerna za zelo občutljivo kožo. Krema za kožo ima pridobljen certifikat Aromacert in veganski certifikat Vegan.

Hemptouch krema za nečisto kožo - Krema za nečisto kožo s CBD bo odlično rešila neprijetno situacijo z mozolji. Krema za nečisto kožo je posebno razvita, da koži pomaga vzpostaviti naravno ravnovesje in tako uravnava izločanje kožnega sebuma in s tem prepreči nadaljno nastajanje ogrcev in drugih kožnih anomalij. Krema za nečisto kožo je bogata s konopljinim kanaboidom CBD, ki je izjemno nežen do kože ter jo odlično neguje ter pomaga pri nadaljnem celjenju. Negovanje neuravnotežene in mastne kože je težko, zato je tu krema za nečisto kožo, ki nima dodanih nikakršnih dišav, alkohola, parabenov in drugih motečih sestavin.

Anti-age Panthenol Balance oil control krema 50ml + maska 5ml - Krema Panthenol Ballance Oil Control in maska za nego kože Ballance poskrbita za pomirjujoč učinek in uravnavo maščobe na problematični koži. Inovativna formula bogate kreme podpira problematično kožo, mastno kožo in kožo nagnjeno k aknam. Krema uravnava izločanje sebuma. Medtem pa maska skrbi za ravnotežje in globoko pomirjanje kože.


2. ANTICELULITNI PROGRAM ZA DOMAČO UPORABO

krema za hujšanje paprika

Katere izdelke lahko vašim strankam, ki si želijo oblikovati postavo, priporočite za domačo uporabo?
 
   
Fat burning kremni gel z eteričnim oljem cimeta za preoblikovanje telesa, odličen za body wrapping 500ml
   Masažna krema za oblikovanje telesa in zmanjšanje maščob z ekstraktom paprike 500mlTermo serum za telo | Vacuslim 48 | Thermo Slimming serum 1 - 50ml
    Krema za učvrstitev | Vacuslim 48 | Slimming & Firming cream 2 - 200ml
    
Vacuslim 4 you - paket za oblikovanje postave doma -  Zmanjšanje obsega na delih, kjer se nabirata maščoba in celulit,  Stimuliranje naravnih funkcij telesa, Zmanjšanje celulita povezanega z zadrževanjem viška vode v telesu,  Vidne rezultate že v 30 do 45 min po tretmaju.
Ti izdelki so za registrirane salone na voljo po ugodnejših cenah. Vidite jih, če se na spletno stran prijavite kot salon, Če še niste registrirani, se lahko registrirate tukaj.





3. IZDELKI ZA ZRELO / STAROSTNO KOŽO

Stranki, kozmetičarka priporoča za globinske gube izdelke iz linije Lady Stella mesocomplex terapija iz jabolčnih matičnih celic, ki imajo nalogo obnavljanje lastnih matičnih celic in jih spodbudijo k obnovi.

za zrelo kožo

Za površinske gubice se priporoča izdelke iz linije Lady Stella Argiline botox ali Golder Green Nature linijo - like učinek, ki predstavlja visoko učinkovito kozmetično učinkovino proti gubam in kozmetično alternativo botoksu.


ČISTILNO MLEKO:  
• Argiline botox-like čistilno mleko z botoksu podobnim učinkom za zmanjševanje gub 250ml 
• MesoVital youth active pomlajevalno čistilno mleko z matičnimi celicami jabolka 250ml

TONIK:
• Argiline botox-like obrazni tonik z botoksu podobnim učinkom za zmanjševanje gub 250ml
• MesoVital youth active pomlajevalni losjon z matičnimi celicami jabolka za vse tipe kože

DNEVNA KREMA:
• Argiline botox-like dnevna krema z botoksu podobnim učinkom za zmanjševanje gub 50ml
 MesoVital youth active pomlajevalna krema za obraz z matičnimi celicami jabolka za vse tipe kože po 35. letu starosti 50ml

KREMA ZA OKROG OČI:
 Argiline botox-like krema z botoksu podobnim učinkom za zmanjševanje gub okrog oči in ustnic 40ml
• MesoVital youth active pomlajevalna krema za okrog oči z matičnimi celicami jabolka za vse tipe kože po 35. letu starosti 40ml

• ELEXIR - Golden Green Nature 24K GOLD hranilno vlažilni pomirjevalni elixir 30ml
• GEL ZA NEGO KOŽE OKOLI OČI - Golden Green Nature 24K GOLD gel za nego kože okoli oči 50ml
• OBRAZNA MASKA - Golden Green Nature 24K GOLD obrazna maska in aktivator 10g + 30ml 

 


4. NEGA ZRELE KOŽE Z NARAVNO KOZMETIKO S CERTIFIKATOM

Koža po 50. letu tudi vse bolj neelastična in ohlapna, potrebuje posebne aktivne sestavine, ki bodo spodbudile nastajanje kolagena in elastina, omilile vidnost že nastalih linij in gub ter upočasnile nastajanje novih. 

nega zrele kože


Vse omenjeno z izvlečki matičnih celic, ekstraktom aloa vere in organskega arganovega olja v medsebojni sinergiji zagotavljata izdelka iz linije Nature line hidratantna dnevna krema za zaščito pred soncem SPF 30 s karitejevim maslom in age active nočna krema z ekstraktom acai jagod, ki sta zasnovana posebej za nego kože po 50. letu starosti. Za doseganje optimalnih rezultatov nege uporabnikom priporočamo, da njuno uporabo kombinirajo še s aktivnim serumom za povečanje napetosti kože z ekstraktom črnega ribeza, arganovim oljem in ceramidi. Ker pa postaja koža po 50. letu tudi vse bolj neelastična in ohlapna, potrebuje posebne aktivne sestavine, ki bodo spodbudile nastajanje kolagena in elastina, omilile vidnost že nastalih linij.

Kakšne so najpogostejše napake, ki jih delamo pri negi zrele kože?

Najpogostejša napaka, ki sicer velja za vse vrste kože in ne samo za nego zrele, je izpuščanje faze čiščenja in toniziranja. Ustrezna nega kože, tudi zrele, namreč zahteva vsakodnevno jutranje ter večerno čiščenje in toniziranje, priporočamo izdelke Natur line - anti – aging čistilno mleko in Natur line - losjon za uravnavanjem PH. Pri zreli koži, ki je običajno tudi dehidrirana, je tonik še posebej nepogrešljiv. Kožo intenzivno navlaži, vzpostavi njeno naravno pH ravnovesje ter jo tako pripravi na nanos negovalnih kozmetičnih izdelkov. 

Druga napaka se nanaša na neustrezno nanašanje kozmetičnih izdelkov – na agresivne gibe (vlečenje in drgnjenje kože), ki lahko spodbudijo nastajanje prezgodnjih znakov staranja kože ter povečajo občutljivost zrele kože, ki je zaradi svoje tankosti že tako ali tako bolj občutljiva. 

Prav tako ni primerno, da kremo, ki jo uporabljamo za nego kože obraza, uporabljamo tudi za nego kože okrog oči. Koža okrog oči je namreč veliko tanjša kot koža na preostalih delih obraza ter zaradi slednjega še bolj občutljiva. Uporabnikom za nego zrele kože okrog oči priporočamo Natur line negovalno krema za okoli oči in ust z ekstraktom rdečega vina.

 

 


5. IZDELKI ZA SUHO KOŽO

Stranki kozmetičarka priporoča izdelke iz linije Lady Stella oliva professional phytoderm pomlajevana kozmetika. Dragoceno mediteransko olivno olje je izredno bogato z vitaminom E in nenasičenimi maščobnimi kislinami, ki koži zagotavljajo mehkobo in žametni občutek

Kreme iz linije MESMERIE PANTHENOL HYALURON nudi maksimalno vlaženje in antioksidativno zaščito pred zunanjimi dejavniki

izdelki za suho kožo 

ČISTILNO MLEKO:  
 Oliva Professional čistilno mleko 250ml
TONIK:
 Oliva Professional losjon - tonik za uravnavanje pH kože 500ml
PILLING:
 Oliva Professional piling za obraz in telo 250ml
DNEVNA KREMA:
 Oliva Professional pomlajevalna lifting krema z hialuronsko kislino 250ml
KREMA ZA OKOLI OČI
 Oliva pomlajevalna krema za okoli oči 30ml
KREMA ZA OBRAZ
 • Anti-age krema Panthenol Hyaluron 50ml 
KREMA ZA PREDEL OKOLI OČI
 • Anti-age krema za okoli oči Panthenol Hyaluron & Koencim Q10 15ml

 


6. IZDELKI S SADNIMI KISLINAMI ZA VSE TIPE KOŽE

Uporabljamo različne alfa-hidroksi in beta-hidroksi kisline (AHA, BHA), lahko tudi mešanica, ki raztapljajo celice na površini kože.  

 Kontraindikacije za izvajanje kemičnega pilinga kože:
       • inficirana koža
       • vzdražena koža
       • odrgnine
       • občutljiva koža
       • koža z razširjenimi kapilarami
       • zelo tanka koža

 Učinki:
        • Belijo starostne pege
        • Povečujejo vlažnost kože
        • Pospešijo obnavljanje celic
        • Pege so manj vidne
        • Gube so manj izrazite
        • Koža je bolj napeta in gladka  
        • Večja elastičnost kože
        • Izboljša se stanje nečiste kože

 izdelki s sadnimi kislinami za vse tipe kože

Kozmetičarka priporoča stranki uporabo sadnih kislin v koncentraciji 5%, večje koncentracije kislin uporablja kozmetičarka v salonu. Pomembno pri kislinah je, da se uporabljajo v zimskem času za hitrejše in učinkovitejše rezultate.

ČISTILNO MLEKO:
• uporabljamo iz katere koli druge linije lady Stella (po čiščenju ne uporabimo tonik)
SERUM
• AHAcomplex AHA gel serum 5% - Za občutljivo kožo in kožo z rozaceo
MASKA: pri maski je pomembno, da jo očistimo z losjonom za nevtralizacijo. 
• AHAcomplex maska za obnovo kože 7%
LOSJON ZA NEVTRALIZACIJO:
• AHAcomplex losjon za nevtralizacijo z izvlečkom arnike
VLAŽILNA KREMA:
• AHAcomplex pomlajevalna vlažilna krema 2%
DODATNA KREMA Z ZAŠČITNIM FAKTORJEM: pomembno je nanesti po končani negi še dodatno kremo za zaščito, ki ščiti kožo pred sončnimi žarki in omogoča, da ne bi prišlo do opeklin in hiperpigmentacje kože.
• NatureLine | Superlift dnevna krema 50ml

 


7. IZDELKI ZA OBČUTLJIVO KOŽO/ ATOPIJSKO- ALERGIJSKO KOŽO

Za atopijsko - alergijsko kožo je značilno, da imunski sistem pretirano reagira na povsem običajne snovi in dražljaje iz okolice, saj je zmanjšana obrambna sposobnost kože. Koža reagira v smislu močnega srbenja, ščemenja, pojavi se rdečina, lahko tudi oteklina.

izdelki za občutljivo kožo 

• ČISTILNO MLEKOČistilno mleko z ekstraktom šipka in vitaminom C 500ml
• TONIKHladilno, čistilni tonik z ekstraktom šipka 500ml
• PILINGObrazni piling z ekstraktom šipka in vitaminom C - izjemno nežen 100ml
• DNEVNA KREMAVlažilna kremna pena s šipkom 100ml

 


8. KRTAČE ZA LASE

krtače za lase

Vašim strankam lahko ponudite krtače za lase za domačo uporabo:

 Inovativna krtača za lase Michel Mercier - krtača za česanje in razčesavanje las in lasnih vložkov na neagresiven, neboleč način. V roza, zeleni in modri barvi.
 Magična krtača TanTaz Dtangler - krtača za česanje in razčesavanje las in lasnih vložkov na neagresiven, neboleč način s posebej zasnovanim ročajem za lažjo uporabo. Različni vzorci in barve (tigrast vzorec, zelena, modra, vijolična, roza... barva).
 Magična krtača TanTaz - za česanje las in lasnih vložkov. 

 

 


9. LAKI ZA NOHTE


 


10. PARFUMI FLERT

Parfumi Flert so pri nas že nekaj let hit; saj so navdihnjeni po originalih in še boljši, cena pa je veliko bolj dostopna. Dobro jih poznajo tudi v državah nekdanje Jugoslavije. Poleg obstojnega vonja, je njihova prednost tudi, da so priročni za vsako torbico.


parfumi Flert

 Seznam ženskih parfumov >>
 Seznam moških parfumov >>

Za več informacij pokličite 051 883 444 ali nam pišite na info@art-kozmetika.com - z veseljem vam bomo svetovali.
Obiščete pa nas lahko tudi v našem razstavno-prodajnem salonu ART-PE na Temeniški poti 6 v Trebnjem vsak delovnik med 8:00 in 17:00 h.